Callosa de Segura demana retirar el col·legi Primo de Rivera de la llista de vestigis franquistes

L’Ajuntament subratlla que el nom es deu al General Primo de Rivera, anterior a la Guerra Civil

Callosa de Segura demana retirar el col·legi Primo de Rivera de la llista de vestigis franquistes
18/05/2022 -

L’Alcalde de Callosa, Manuel Martínez ha defensat aquest matí la moció que el seu grup polític portarà al pròxim ple municipal i en el qual es demana a la resta de forces que donen suport a la petició a la Conselleria perquè excloga del catàleg de vestigis relatius a la guerra civil i la dictadura en l’àmbit de la Comunitat Valenciana el nom del Col·legi Primo de Rivera de Callosa de Segura.

Martínez ha indicat que “sol·licitarem a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica que cessament en les comunicacions remeses al centre educatiu sol·licitant que aquest inicie els tràmits per a la modificació del nom del Col·legi Públic d’Educació Infantil i Primària Primo de Rivera”.

L’Alcalde subratlla que “no entenem l’equívoc, perquè aquest Col·legi rep el nom del General Miguel Primo de Rivera, fill adoptiu de Callosa en 1925 i que va morir en 1930, per la qual cosa òbviament no pot ser considerat vestigi ni de la Guerra Civil ni franquista pel que mai degué incloure’s en un catàleg de tals condicions”.

La Llei té un àmbit temporal d’aplicació i el nom al centre educatiu és anterior a aquest àmbit en concret es va denominar així en la dècada dels anys vint, existeixen fins i tot articles diversos i documents que així ho demostren i acrediten. Existeixen informes comunicats a Conselleria on clarament es demostra que el nom del col·legi compleix íntegrament amb la Llei de Memòria Històrica.

Així i tot, “la Conselleria no cessa en la seua intenció de modificar el nom del col·legi i ha instat en diverses ocasions al centre educatiu perquè iniciara els tràmits, havent-se portat a Consell Escolar aquest punt fins a tres ocasions dues sotmeses a votació el resultat de la qual va ser desestimar per majoria aclaparadora dels membres del Consell Escolar la proposta de modificar el nom del col·legi i en la tercera ocasió debatut de nou en aquest òrgan que es va negar a sotmetre de nou a votació un punt la voluntat del qual ja havia sigut manifestada fins a dues ocasions”, assenyala l’Alcalde.

El Consell escolar del centre és el màxim òrgan de decisió d’un centre educatiu pel qual la seua voluntat és sobirana i màximament quan la mateixa compleix amb la normativa vigent.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four + 1 =