La Policia Local de Dénia comptarà amb una secció especial contra la discriminació sexual i els delictes d'odi

La unitat Eros es va presentar ahir, coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

La Policia Local de Dénia comptarà amb una secció especial contra la discriminació sexual i els delictes d'odi
18/05/2022 -

L’Ajuntament de Dénia va presentar ahir, coincidint amb la celebració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, la nova unitat Eros de la Policia Local, un grup especialitzat la finalitat del qual és la lluita contra la discriminació sexual i els delictes d’odi. La unitat Eros està coordinada per l’oficial Juan José Bordes i composta també per una oficial especialitzada que s’encarregarà de l’atenció a les víctimes i un agent de suport.

L’oficina de la unitat s’ubicarà en els baixos de l’edifici de Serveis Socials de la plaça de l’Arxiduc Carles i atendrà els usuaris de dilluns a divendres, en horari de 9 a 13 hores. No obstant, per poder donar resposta i ajudar a les víctimes en qualsevol moment, va a impartir-se formació sobre este tipus de delictes a tota la plantilla de la Policia Local perquè tinguen eines amb què actuar en una primera intervenció si és necessari.

L’oficial Bordes va enumerar entre les funcions de la unitat Eros brindar suport, assessorament i acompanyament a les persones víctimes de discriminació sexual o delictes d’odi; mantenir reunions constants amb associacions i col·lectius considerats de risc i dur a terme tasques preventives i educacionals entre la població.

La creació d’una unitat específica dedicada a la lluita contra la discriminació sexual i els delictes d’odi és una de les accions contemplades en el Pla de Diversitat de la ciutat aprovat per unanimitat del ple de la Corporació, segons va recordar ahir el regidor d’Igualtat i Diversitat, Javier Scotto.

Tot i que per nombre de població censada Dénia no té obligació legal de crear una unitat d’este tipus, sols obligatòria per a ciutats amb més de 50.000 habitants empadronats, el fet que la nostra ciutat supere durant més de sis mesos a l’any eixa xifra de població, fins i tot triplicant-la a l’estiu; unit al fet que les estadístiques demostren que el 90% de víctimes de discriminació sexual i delictes d’odi no denuncien, entre altres motius, per no saber on informar de l’incident o tenir dubtes sobre si rebran ajuda; i tenint en compte que la Llei 23/2018 d’igualtat de les persones LGTBI de la Generalitat Valenciana estableix l’obligació de l’Administració local d’evitar conductes de LGTBI-fòbia així com de fer una detecció primerenca de situacions que suposen una violació dels drets a la igualtat, són raons “per les quals Dénia ha de tindre una unitat de delictes d’odi i discriminació, ja que volem un nivell de tolerància 0 enfront d’aquestes conductes”, assegura Scotto.

Per al cap de la Policia Local, Andrés Tabernero, “la creació de la unitat no respon al compliment d’una prerrogativa legislativa, sinó que creguem que es tracta d’un deure moral de la societat en general i de la Policia Local en particular com a garant dels drets de la ciutadania”.

En acabar la presentació de la unitat Eros, els portaveus dels grups municipals que conformen la Corporació van llegir un manifest amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 12 =