La Diputació destina 45.000 euros la recuperació de l'ala oest del Palau Comtal de Cocentaina

La subvenció tindrà com a objectiu fer treballs arqueològics en l’ala oest del Pati d’Armes de l’edifici

La Diputació destina 45.000 euros la recuperació de l'ala oest del Palau Comtal de Cocentaina
14/03/2023 -

La Diputació d’Alacant ha proveït amb 45.000 euros el projecte de recuperació de l’ala oest del Palau Comtal de Cocentaina, construït sobre un antic edifici musulmà del segle XII que actualment es destina a activitats de caràcter cultural a més d’albergar la seu del museu municipal.

La subvenció, inclosa en el Pla Provincial per a la posada en valor del patrimoni arquitectònic de caràcter històric i titularitat municipal, pretén posar en relleu la riquesa i valor del nostre patrimoni, estant dotat amb més de 13 milions d’euros per a diferents actuacions.

El diputat d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, al costat del diputat Javier Sendra, es van desplaçar ahir a Cocentaina, lloc del Palau Comtal, per a unir-se amb Mireia Estepa, alcaldessa del municipi, acompanyats de tècnics de totes dues administracions per a fer una primera visita a l’emblemàtic edifici.

Gónzalez de Zárate, en la seua visita, ha ressaltat l’important paper que juga la institució per a salvaguardar i promocionar el valuós patrimoni històric i cultural que atresoren els xicotets municipis.”La Diputació ha reforçat la seua aposta per a recolzar econòmicament la protecció d’immobles i enclavaments de la província de gran valor patrimonial i vinculats a la nostra història”, ha assenyalat el diputat, insistint que “l’execució d’aquesta mena d’actuacions és inviable per a molts ajuntaments a causa de l’escassetat de recursos tècnics i pressupostaris”.

L’aportació per al projecte de “Recuperació i protecció de les restes arquitectòniques de l’ala oest del Palau Comtal” ha suposat el 90% del pressupost disponible ja que l’Ajuntament de Cocentaina hauria sol·licitat un pressupost de 50.654,57 euros, incloent-hi treballs tècnics. El procediment comprendrà els treballs arqueològics en l’ala oest del Pati d’Armes del palau, obtenint així informació sobre el valor històric i arqueològic del lloc així com de les restes ja descobertes prèviament en la dècada dels anys huitanta a més de plantejar una possible via d’evacuació per aquest espai.

L’edifici dels Comtes de Cocentaina descansa en el recinte emmurallat de la vila medieval de la població i, encara que l’arquitectura actual correspon al segle XIV, les restes i els indicis trobats el situen en la localitat abans de la cristiandat.

Així mateix, el mateix edifici ha sigut modificat arquitectònicament durant segles per a adequar-se a diferents usos. Primer com a fortalesa i, posteriorment, com a residència de senyors feudals Roger de Llúria i més tard els Corella.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × one =