La Diputació incrementa un 40% el pressupost de l'àrea de Desenvolupament Econòmic per a fer front al COVID

La institució reforça les subvencions per a reactivar l’economia i ajudar als municipis i sectors productius de la província davant la crisi

La Diputació incrementa un 40% el pressupost de l'àrea de Desenvolupament Econòmic per a fer front al COVID
14/01/2022 -

La Diputació d’Alacant destinarà aquesta anualitat un total de 17,8 milions d’euros per a afavorir el dinamisme econòmic i empresarial del territori i ajudar als municipis i sectors productius de la província a fer front a la crisi de COVID. L’àrea de Desenvolupament Econòmic gestionarà aquest important muntant, que s’ha incrementat més d’un 40% respecte a 2021 i que es distribuirà a través de diferents partides i convocatòries de subvencions.

En aquest sentit, la institució tornarà a injectar aquest any nou milions d’euros, a través de romanents, a autònoms, pimes, micropimes i professionals per a minimitzar l’impacte econòmic de la pandèmia. Amb aquest objectiu ha creat també una nova línia de 959.000 euros, en aquest cas via pressupost ordinari, que anirà dirigida als oficis tradicionals i artesanals vinculats al món de la festa, com el de la indumentària.

“La Diputació d’Alacant vol ser, més que mai, motor de reactivació de l’economia i la generació d’ocupació a la nostra província”, ha assenyalat el president de la institució, Carlos Mazón, qui ha destacat, en aquest sentit, que “en 2022 reforçarem les ajudes als sectors productius, especialment als més afectats per la pandèmia, per a entre tots eixir de la crisi i situar a la província en els nivells de creixement anteriors a la pandèmia”.

Entre les partides més destacades es troben, a més, el Programa d’Ajudes a Ajuntaments per a la Realització de Fires i Esdeveniments Comercials -que se celebraran mantenint les mesures de seguretat i higiene vigents a cada moment-, dotat amb 700.000 euros, i el Pla d’Ajudes a Ajuntaments en Matèria de Promoció Econòmica, que passa de 300.000 a 320.000 euros.

Especialment rellevants són també la convocatòria de subvencions per a la modernització de mercats municipals, que ascendeix a 225.000 euros, la destinada a projectes d’horts urbans, que aconsegueix els 300.000 euros, o l’enfocada al foment de l’agricultura i el sosteniment del medi rural, que s’ha incrementat un 20%, fins als 180.000 euros.

La col·laboració amb els consells Reguladors amb Denominació d’Origen o Indicacions Geogràfiques Protegides continuarà sent una altra de les prioritats al llarg de 2022. Per a això, la Diputació invertirà més de 130.000 euros en l’impuls, promoció i difusió de productes com els Vins d’Alacant, els Nispros de Callosa d’en Sarrià, el Raïm de taula Embossat del Vinalopó, les Cireres de la Muntanya, els torrons de Xixona i Alacant, el Dàtil i la Granada Mollar d’Elx, la Tomaca de Mutxamel, la Carxofa de la Vega Baixa, la Bacora d’Albatera o les Begudes espirituoses.

A més, la institució mantindrà el seu suport als sectors productius del territori mitjançant diferents subvencions que inclouen 50.000 euros per a la millora de la competitivitat del sector del metall, 26.500 euros per a la promoció de la indústria de catifes i moquetes, 15.000 euros per al foment de la producció agrícola o 7.500 euros per a l’estímul del sector del marbre.

En aquest exercici, també es continuarà treballant al costat de les Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la província -Alacant, Oriola i Alcoi-, a les quals se’ls injectaran diferents ajudes per a dur a terme projectes com un Pla de Suport a la Xarxa de Vivers d’Empreses, un Programa de Promoció del Comerç i la Indústria Local o una nova edició del certamen ‘Alacant Gastronòmica. Trobada d’Estil de Vida Mediterrani’.

Amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament i dinamisme del territori alacantí, es mantindran així mateix les aportacions al Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta -CREAMA- i al Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa -CONVEGA-, que rebran 120.000 i 130.000 euros, respectivament. A més, aquest últim percebrà 200.000 euros per al posicionament i impuls de la marca turística ‘Vega Baixa del Segura’.

L’organització de campanyes informatives, la publicació de llibres, estudis i treballs tècnics, la convocatòria d’ajudes a entitats sense ànim de lucre per al foment dels sectors productius o la col·laboració amb entitats i associacions com APSA, a qui se li atorgaran 35.000 euros per al desenvolupament d’un pla de formació i ocupació per a persones amb discapacitat, o la Fundació EMPRA, que rebrà 18.000 euros per a la posada en marxa d’un projecte d’inclusió laboral dirigit a col·lectius en risc d’inclusió social, són unes altres de les accions que l’àrea durà a terme al llarg d’aquest 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =