El Castell d'Elda posa en marxa un torn extra de visites per als diumenges a la vesprada

Prop de 200 persones podran conéixer ‘in situ’ els treballs de recuperació del antemural i de l’arc d’accés

El Castell d'Elda posa en marxa un torn extra de visites per als diumenges a la vesprada
28/04/2022 -

L’Ajuntament d’Elda, a través de les Regidories de Patrimoni Històric i de Turisme, posarà en marxa a partir del pròxim cap de setmana altre torn més de visites al Castell-Palacio després que s’hagen completat les més de 500 places habilitades per als caps de setmana d’abril, maig i juny.

La regidora de Turisme, Rosa Vidal, ha explicat que “davant l’allau de sol·licituds rebudes i després de cobrir-se totes les places disponibles, hem decidit habilitar un torn més, que es realitzarà els diumenges a la vesprada. En total, serà set torns de visites més, per la qual cosa alguna cosa prop de 200 persones que estan en llista d’espera podran visitar de manera guiada el més important dels enclavaments del patrimoni elder”.

Cal recordar que les dues primeres visites, d’aproximadament una hora de duració, es van realitzar diumenge passat, a les 10.00 i a les 12.00 hores, amb totes les places cobertes. En total, van anar prop de 60 persones les que van visitar el Castell-Palacio de manera guiada i amb la informació facilitada per l’arqueòleg municipal, Juan Carlos Márquez, en el primer torn i pel cronista de la ciutat, Gabriel Segura, en el segon.

La Regidoria de Patrimoni Històric ha posat en marxa aquest calendari de visites entre la finalització dels treballs de restauració de l’antemural i de l’arc d’accés i l’inici de la rehabilitació de la barbacana, prevista per a finals del pròxim mes de juny.

El regidor de Patrimoni Històric, Estimat Navalón, ha recordat que “aquestes visites estan permetent que, per primera vegada en més de deu anys, molts i moltes elderes puguen accedir al Castell i conéixer els treballs que hem realitzat en els últims anys. L’objectiu és continuar avançant en la recuperació del vaixell almirall del nostre patrimoni històric i que cada any s’execute un projecte”.

La visita està dividida en quatre etapes en la qual es coneixen l’evolució històrica del Castell, el seu monumentalización durant l’etapa dels Coloma i la seua transformació a palau Comtal i també es dona a conéixer les possibilitats futures del recinte, quan es puga obrir de manera permanent i completa al públic.
Les visites es realitzaran en grups d’un màxim de 25 persones i les dates són:

• Abril (dissabte 30, a les 18.00 hores).
• Maig (dissabtes 7, 14, 21 i 28, a les 18.00 hores, i diumenges 8, 15, 22 i 29, a les 10.00, a les 12.00 i a les 18.00 hores).
• Juny (dissabte 11 i 18, a les 18.00 hores, i diumenges 12 i 19, a les 10.00, a les 12.00 i a les 18.00 hores).

Les vies per a inscriure’s són:

• De manera presencial en l’Oficina de Turisme, de 10.00 a 15.00 hores
• Per telèfon telefonant al 966 980 300
• Per correu electrònic: elda@touristinfo.net i turismo@elda.es;
• A través de Facebook enviant un missatge a la pàgina de Turisme
• Per WhatsApp enviant un missatge al 647 851 758

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 17 =