El descens acumulat de l'atur a Elda durant els últims dotze mesos se situa ja en el 8,16% després de caure de nou al juliol

La baixada interanual és de 435 aturats menys i la xifra de persones sense treball se situa per davall de la barrera dels 4.900 aturats

El descens acumulat de l'atur a Elda durant els últims dotze mesos se situa ja en el 8,16% després de caure de nou al juliol
08/08/2023 -

La creació d’ocupació es manté ferma a Elda i les dades del mes de juliol, facilitats pel Servei d’Ocupació Pública Estatal (SEPE), confirmen que la baixada de l’atur és constant. En l’últim mes el nombre de persones sense treball va descendir per nové mes consecutiu, acumulant ja una caiguda del 8,16% en els últims dotze mesos.

De juliol de 2022 a juliol de 2023 el nombre d’aturats a Elda s’ha reduït en 435 persones, consolidant-se en els níveles més baixos des de l’estiu de 2017. La xifra total d’aturats, que al juny va baixar per primera vegada de la barrera de les 5.000 persones, s’ha situat ja per davall de les 4.900 després que al juliol haja baixat en 30 persones el número d’inscrits en l’oficina d’ocupació.
En els últims dotze mesos (de juliol de 2022 a juliol de 2023) el nombre d’aturats ha descendit en tots ells, excepte en agost i octubre de l’any passat. L’històric des de març de 2015 fins hui reflecteix un descens de la desocupació a Elda del 35,8%, amb una reducció de 2.739 aturats menys.

Les dades de juliol de 2023 consoliden la recuperació de l’activitat econòmica a Elda després de la pandèmia. En aqueix mateix mes de 2020, el nombre d’aturats es va situar en les 6.337 persones a conseqüència dels efectes de la crisi sanitària en els sectors productius. Des d’aqueix mes, el teixit econòmic eldense registra 1.445 aturats menys, la qual cosa suposa una baixada del 22,8%.

Per sectors, continua destacant especialment la caiguda de l’atur en una de les activitats més importants del teixit econòmic d’Elda com és el calçat i la marroquineria, on continuen registrant-se les xifres d’aturats més baixes des que hi ha registres.
Per edats, la desocupació descendeix en els últims dotze mesos en totes les franges, encara que en termes percentuals és especialment significativa la caiguda entre els joves d’entre 16 i 24 anys (-15,8%). Entre les persones de 25 a 44 anys la desocupació descendeix un 10,26% i en la franja dels 45 anys a més de 59 l’atur baixa un 5,76%.

La regidora de Foment Econòmic, Indústria i Ocupació, Elizabeth Belda, ha afirmat que “el mes de juliol hem tornat a registrar a la nostra ciutat dades significativament bones que confirmen que l’activitat econòmica continua a l’alça. Les xifres són positives en tots els sectors econòmics, especialment en el calçat, i m’agradaria destacar també que la creació d’ocupació beneficia a totes les franges d’edat, especialment entre els joves. No obstant això, continuem treballant per a posar en marxa mesures i accions.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × five =