El Museu del Calçat d'Elda acull una exposició sobre la moda en els segles XVI i XVII

La mostra romandrà oberta fins al 28 de novembre i reuneix peces de calçat i indumentària de la Família Coloma

El Museu del Calçat d'Elda acull una exposició sobre la moda en els segles XVI i XVII
10/11/2022 -

El Museu del Calçat acull fins al pròxim 28 de novembre una exposició sobre la moda en els segles XVI i XVII. La mostra s’emmarca en els actes de celebració de l’Any Coloma i permetrà conéixer el calçat i la indumentària en l’època de màxima esplendor de la Família Coloma.

El regidor de Cultura i Museus, Estimat Navalón, i la directora del Museu del Calçat, Loles Esteve, han presentat aquest matí una exposició que “situarà la moda en el context dels segles XVI i XVII. És una mostra molt interessant a la qual convide a tots i a totes a gaudir d’una part de la nostra història, com ja ho hem fet amb la música, la poesia o el teatre“.

Per part seua, Loles Esteve ha explicat que “quan es va demanar la col·laboració l’any Coloma vam tindre clar que podíem mostrar com vestien i com es calçaven els contemporanis dels Coloma. Els fons del Museu inclouen peces de calçat, que són reproduccions, però per a complementar l’exposició havíem d’ampliar la mostra a la indumentària també”.

Esteve ha indicat que “per a aconseguir peces de l’època comptem amb indumentària de les comparses, de capitans i bandereres, especialment dels Estudiants dels anys huitanta i noranta. No ha sigut fàcil perquè molts vestits no s’han conservat, però gràcies a María José Pérez Francés, Antonio Olaya i Felipa, Lucía i Francisco Parrado, podrem complementar l’exposició de calçat”.

La directora del Museu del Calçat ha indicat que “a més, tenim una activitat complementària que és l’exposició del calçat dels capitans i bandereres de l’any en curs per a mostrar-los en les vitrines de la sala dotze exposicions permanents. Rescatarem també aqueixa col·lecció de sabates que estan emmarcades en l’època de la qual tracta la mostra, una època de molta esplendor també per a la moda perquè van començar a emprar-se materials menys toscos, com la seda de l’Índia o les plomes exòtiques de les Amèriques”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 2 =