Elda obri la inscripció de les seues activitats extraescolars gratuïtes el 13 de setembre

Elda obri la inscripció de les seues activitats extraescolars gratuïtes el 13 de setembre
31/08/2023 -

L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria d’Educació, oferirà per tercer curs consecutiu el programa d’Activitats Extraescolars Gratuïtes dirigit als alumnes elders d’Educació Infantil i Primària. La regidora d’Educació, María Gisbert, ha explicat hui que “es tracta d’un programa pioner molt important que vam posar en marxa fa dos cursos i que està totalment consolidat en la Regidoria”.

L’edil ha recordat que “és una iniciativa que permet impulsar la conciliació familiar i, a més, reforça fora de l’horari lectiu la formació que l’alumnat rep en classe”.

El termini d’inscripció en les Activitats Extraescolars Gratuïtes oferides per l’Ajuntament d’Elda s’obrirà el pròxim 13 de setembre. Les famílies que vulguen inscriure als seus fills i filles podran fer-ho, una vegada haja començat el curs escolar i fins al 25 de setembre, de manera en línia en la web municipal (www.elda.es).

Les activitats extraescolars s’iniciaran el 10 d’octubre, desenvolupant-se de 15.00 a 17.00 hores en cadascun dels centres educatius. Tota la informació està disponible en la web de l’Ajuntament d’Elda i en els diferents col·legis de la ciutat.

El programa d’extraescolars inclou cinc activitats diferents:
• Anglès, amb l’objectiu de reforçar el coneixement de la llengua anglesa i potenciar la motivació de l’aprenentatge en aquest idioma.
• Suport escolar, dirigit a xiquets i xiquetes que precisen una nova explicació dels continguts treballats en el seu nivell educatiu.
• Teatre, amb l’objectiu de desenvolupar habilitats i destreses pròpies del teatre i l’expressió corporal.
• Música i dansa, activitat amb la qual es pretén adquirir coneixements i destreses per a desenvolupar l’oïda musical de l’alumnat i iniciar-se en la dansa a través de diferents disciplines.
• Arts plàstiques, amb l’objectiu de desenvolupar la creativitat i la capacitat d’expressar-se a través de l’art.

La regidora d’Educació ha explicat que “enguany, com a novetat, hi haurà un període d’adaptació específic per als xiquets i xiquetes de 3 anys, ja que amb aqueixa edat tenen un temps de migdiada i cal tindre’l en compte pel seu desenvolupament evolutiu”.

El programa d’Activitats Extraescolars, que es desenvolupa en els centres educatius d’Elda que se sumen a aquest, ofereix, a més, coordinació pedagògica, avaluació periòdica, activitats complementàries i monitors qualificats.

Cal recordar que en el curs passat, tres de cada quatre alumnes elders d’Educació Infantil i Primària van gaudir d’activitats extraescolars gratuïtes, facilitant a més la conciliació familiar i laboral de més de 2.800 llars elderes. Els 3.531 xiquetes i xiquets inscrits en el curs 2022-23 suposen un 12,6% més que en el curs 2021-22. “L’objectiu de cara al pròxim curs és que continue creixent el percentatge d’inscrits fins a aconseguir que tots els alumnes d’Infantil i Primària de la nostra ciutat gaudisquen d’aquestes activitats gratuïtes”, ha conclòs María Gisbert.

D’altra banda, l’empresa Diverty, que gestiona les Activitats Extraescolars, ha obert una convocatòria d’ocupació per a cobrir totes les seues necessitats laborals relacionades amb el programa. Les persones interessades poden inscriure’s en el següent enllaç:
https://bit.ly/45qb2gz

Els perfils laborals són els següents:
• Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport o equivalent.
• Grau/Diplomat-a en Magisteri o equivalent.
• Tècnic Superior i/o Mitjà en Animació i Activitats Físiques i Esportives.
• Grau/Mestre en Educació Infantil o Primària.
• Grau en Arts Plàstiques o equivalent.
• CFGS Animador Sociocultural o monitors esportius.
• Monitor de Temps Lliure amb titulació oficial.
• Titulació o formació específica en música i balls.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × two =