Fira Medieval d'Elda 2024: consulta tota la programació

La 24a edició se celebra este dissabte 23 i diumenge 24 de març amb un mercat medieval, així com espectacles de circ, activitats i tallers infantils

Fira Medieval d'Elda 2024: consulta tota la programació
22/03/2024 -

Els carrers d’Elda es traslladen este cap de setmana a l’Edat mitjana amb la celebració de la seua tradicional fira i mercat medieval. La ciutat s’omplirà de decoració, músics, malabars, posats d’artesania, teatre, circ i un programa per a tots els públics. Així, este esdeveniment, que complix la seua 24a edició, es durà a terme als carrers Colón i Nova i en la plaça de la Constitució. A més, també es desenvoluparan diferents activitats en la plaça de Dalt com a recreacions històriques, combats medievals, espectacles circenses, teatre, música, dansa i tallers per als més xicotets.

La inauguració oficial d’este mercat medieval serà el dissabte 23 de març a partir de les 12 hores. No obstant això, a les 10:30h se celebrarà una cercavila de gegants i capgrossos acompanyats de la Xaranga d’Elda. Serà a partir de les 11 hores quan s’òbriga oficialment el mercat medieval, el campament històric medieval i el racó infantil. En este sentit, l’horari d’obertura de la Fira Medieval queda de la manera següent: dissabte 23 de 10:30h a 22 hores i el diumenge 24 de 11h a 21 hores.

Este 2024, la Fira Medieval d’Elda batrà un rècord de llocs, perquè les previsions de l’organització i l’Ajuntament auguren que hi haja més de 75 parades d’artesania, alimentació i gastronomia (entre les quals també hi haurà un lloc d’aliments sense glútens), així com productes tèxtils i bijuteria. En eixe sentit, tot el recinte estarà decorat amb estendards, banderoles, tendals, teles de colors, telons, tires d’ones rematades en serrells i mandronera.

Activitats i tallers de la Fira Medieval d’Elda

A més dels llocs de venda de productes artesans o gastronòmics, esta mostra medieval també tindrà una programació d’oci, espectacles i activitats dirigits a tots els públics. En eixe sentit, la plaça de Dalt acollirà recreacions històriques com les lluites i combats que tenien lloc durant l’època medieval; també hi haurà manualitats i pintacares per al públic infantil.

Així mateix, els espectacles circenses també tindran un protagonisme especial durant les dos jornades de la fira, ja que s’instal·larà una estructura on es desenvoluparan actuacions amb trapezis i teles; malabars i equilibris. En paral·lel, tal com va avançar l’Ajuntament d’Elda, es realitzaran un total de deu tallers d’oficis, sis tallers demostratius i fins a set participatius, així com un Racó Infantil amb taules de joc, taller de manualitats, activitats interactives i atraccions medievals.

En concret, la Fira Medieval d’Elda compta amb la participació de les següents companyies teatrals i d’espectacles per a animar al públic en estes dos jornades: Vendaval (companyia de música i danses), Teatre Infinit (companyia de personatges i teatre infantil), Tamarinde Malabar (circ, personatges, equilibris i espectacle aeri) i Associació Cultural Cavallers i Dames d’Urrea (especialistes en recreació històrica).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 2 =