La desocupació a Elda segueix en mínims històrics després de tornar a caure al juny

El descens interanual és de 419 aturats menys i la xifra de persones sense treball es consolida per davall de la barrera dels 5.000 aturats

La desocupació a Elda segueix en mínims històrics després de tornar a caure al juny
10/07/2023 -

La creació d’ocupació continua imparable a Elda i les dades del mes de juny, facilitats pel Servei d’Ocupació Pública Estatal (SEPE), confirmen que l’activitat econòmica continua a l’alça. En l’últim mes la xifra de persones sense treball va tornar a descendir, acumulant una caiguda del 7,8% en els últims dotze mesos. De juny de 2022 a juny de 2023, la xifra d’aturats s’ha reduït en 419 persones, consolidant-se en els nivells més baix dels últims 16 anys.

La xifra total d’aturats a Elda, que al maig va descendir per primera vegada des de 2007 de la barrera de les 5.000 persones, se situa en les 4.922 persones després que en el mes de juny passat haja baixat en 57 persoas el número d’inscrits en l’oficina d’ocupació. En els últims dotze mesos (de juny de 2022 a juny de 2023) el nombre d’aturats ha descendit en tots ells, excepte en agost i octubre de l’any passat.

L’històric des de març de 2015 fins hui reflecteix un descens de la desocupació a Elda del 35,5%, amb una reducció de 2.709 aturats menys.
Per sectors, continua destacant especialment la caiguda de l’atur en una de les activitats més importants del teixit econòmic d’Elda com és el calçat i la marroquineria, on es registren les xifres d’aturats més baixes des que hi ha registres, amb una caiguda del 64% des de març de 2015 i acostant-se de manera progressiva a la barrera dels 700 aturats.

La regidora de Foment Econòmic, Indústria i Ocupació, Elizabeth Belda, ha afirmat que “les dades del mes de juny confirmen que l’activitat econòmica a la nostra ciutat segueix a l’alça, amb dades molt bones en creació d’ocupació i d’empreses i d’afiliats a la Seguretat Social. En qualsevol cas, des del govern local continuem treballant en la creació d’ocupació i en el suport a tot el teixit econòmic eldense”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − fifteen =