L'autobús de la creativitat i l'enginy de la Fundació La Caixa arriba a l'aparcament del Nou Pepico Amat d'Elda

El vehicle itinerant ‘Creactivity’ estarà els dies 13 i 14 d’octubre per a oferir tallers escolars durant el matí i obrir a la vesprada al públic familiar

L'autobús de la creativitat i l'enginy de la Fundació La Caixa arriba a l'aparcament del Nou Pepico Amat d'Elda
11/10/2022 -

L’autobús itinerant ‘Creactivity’ visita aquesta setmana Elda i farà parada en l’aparcament del Nou Pepico Amat. En concret, se situarà els dies 13 i 14 d’octubre, de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 18.30 hores, en una activitat impulsada des de la Regidoria d’Educació. Per les demà es realitzaran tallers escolars i a les vesprades estarà obert al públic familiar.

La Fundació La Caixa, a través del seu programa EduCaixa, ofereix a la comunitat educativa recursos, activitats i programes educatius dirigits a l’alumnat i professorat d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà amb la finalitat de promoure el desenvolupament competencial dels més joves.

‘Creactivity’ és un espai dissenyat per a despertar l’enginy, la destresa i la creativitat de xiquets i xiquetes. Aquest nou projecte itinerant té per objecte fomentar el disseny i desenvolupament de solucions originals per a problemes senzills. Els escolars participen en tallers amb materials quotidians i eines de baixa i alta tecnologia per a donar vida a les seues pròpies idees.

D’aquesta manera, ‘Creactivity’ pren forma dins d’un autobús que es converteix en una unitat mòbil totalment adaptada per a facilitar l’accés i la participació de les persones amb mobilitat reduïda al llarg de l’activitat. El vehicle està equipat per dins amb bancs, taules de treball i diverses proves disposades per als escolars. L’espai compta amb diferents àrees per a posar en pràctica diferents habilitats: la zona de la Mecànica, amb espais d’engranatges, mecanismes, bales i màquines de pinball; la zona del Vent, amb tubs de vent; la zona de l’Electricitat; i la zona de la Llum, amb el sistema ‘stop motion’.

Caracteritzat pel seu component lúdic i de col·laboració, l’espai permet investigar amb els materials, planificar, crear nous dissenys, usar materials comuns i buscar-los noves funcions, a través de propostes obertes i interdisciplinàries que engloben la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’art i les matemàtiques. També es treballen altres competències més transversals, com a hàbits d’aprenentatge cooperatiu, autoconeixement per a l’aprenentatge i la creació i realització de projectes.

Els tallers estan dirigits a grups d’estudiants de Primària i Secundària, d’entre 6 i 16 anys, així com grups familiars. Un facilitador guia als xiquets i les xiquetes a través d’un procés de creació al qual els adults acompanyants, ja siguen mestres o familiars, estan convidats.

El regidor d’Educació, Fernando Gómez, ha agraït a la Fundació La Caixa “la posada en marxa d’iniciatives com ‘Creactivity’ i que haja triat Elda com a parada d’un autobús didàctic i interactiu. Es tracta d’un programa de responsabilitat social que s’alinea amb la nostra aposta per l’educació i per incentivar la creativitat dels xiquets i xiquetes”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen + 1 =