Els Magatzems OBRAMAT d'Alacant i Finestrat desenvolupen una acció de recollida de plàstics a Tabarca en col·laboració amb Impulsalicante i l'Ajuntament d'Alacant

Un total de 25 col·laboradors/as de l’empresa van rebre formació en “Basurología” impartida per la biòloga de la reserva, abans d’unir-se a l’acció de recollida de residus autoritzada en la costa de l’illa com a responsabilitat social corporativa

Els Magatzems OBRAMAT d'Alacant i Finestrat desenvolupen una acció de recollida de plàstics a Tabarca en col·laboració amb Impulsalicante i l'Ajuntament d'Alacant
25/09/2023 -

OBRAMAT, l’empresa retail de referència de distribució de materials en el mercat de la Construcció i Reforma, ha organitzat una acció de responsabilitat social corporativa destinada a l’eliminació de plàstics i altres residus en la costa de l’illa alacantina de Tabarca en col·laboració amb l’Agència Local de Desenvolupament “Impulsalicante” i la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant. Els magatzems Obramat d’Alacant i Finestrat han liderat aquesta iniciativa que promou la consciència ambiental i la sostenibilitat en la comunitat.

L’esdeveniment es va celebrar el divendres 22 de setembre i va comptar amb la participació de 25 assistents. La jornada va començar a les 8:30 hores i es va estendre fins a les 17:30, oferint als participants una experiència completa d’immersió en la neteja i preservació d’aquest valuós entorn costaner.

Els participants es van traslladar a l’Illa de Tabarca a bord d’un vaixell, on van rebre una formació especial en “Basurología”, impartida per la biòloga de la reserva. Aquesta formació va brindar als assistents coneixements essencials sobre com abordar la recollida i classificació adequada dels residus, així com l’impacte dels mateixos en els fons marins.

Després de la seua formació, els col·laboradors d’Obramat van participar en una acció de recollida de residus en una platja autoritzada durant aproximadament 2 hores. Aquesta activitat no sols contribueix a la sensibilització sobre la importància de mantindre l’entorn marí lliure de deixalles, a més de fomentar el treball en equip i les relacions dels companys i companyes de treball fora de l’entorn laboral.

Per a culminar la jornada, els participants van gaudir d’una autèntica experiència gastronòmica amb el tradicional “calder tabarquí”. Amb aquest menjar es va tancar una activitat en la qual s’ha reivindicat la dedicació de la plantilla de treballadors dels centres de Finestrat i Alacant d’Obramat i el seu compromís amb l’ODS 14, que s’enfoca a vetlar per la sostenibilitat dels recursos marins.

Obramat Espanya s’enorgulleix de formar part d’aquest esforç conjunt que té com a objectiu preservar la bellesa natural de l’Illa de Tabarca i fomentar pràctiques sostenibles en la comunitat. Gràcies a la coordinació amb l’Agència Local de l’Ajuntament d’Alacant, l’empresa reafirma el seu compromís amb la responsabilitat social i la cura del medi ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × one =