Elx llança la revolucionària aplicació ‘Mobilitat Elx’: este és el seu funcionament

La nova app permet comprar bitllets, accedir a l’autobús mitjançant codis QR o consultar els temps d’espera

Elx llança la revolucionària aplicació ‘Mobilitat Elx’: este és el seu funcionament
22/02/2024 -

El transport públic a Elx continua amb el seu procés gradual de modernització dins del pla de digitalització del servici. Així, l’Ajuntament il·licità ha presentat este matí la nova aplicació mòbil per al transport urbà coneguda com a ‘Mobilitat Elx’. Esta ferramenta substituïx i transforma l’actual aplicació ‘Bus Elx’ i, encara que de moment tan sols inclou el servici d’autobús, la intenció del consistori és que es convertisca en un node digital de tot el transport del municipi.

Es tracta d’una app que incorpora noves funcionalitats per a “facilitar l’ús de l’autobús urbà a tots els il·licitans”, apunta el regidor de Mobilitat, Claudio Guilabert. L’aplicació porta en funcionament com una prova pilot des de principis d’any i durant el mes de gener es van registrar un total de 1.500 usuaris. En este sentit, ‘Mobilitat Elx’ ja pot descarregar-se tant en AppStore com en Play Store.

Informació en temps real i compra de bitllets

L’aplicació suposa una revolució per al transport urbà d’Elx. A través dels dispositius mòbils, qualsevol usuari pot interactuar amb nous mapes i menús. En este sentit, les persones que la descarreguen podran comprar bitllets o bonobuses i accedir a l’autobús amb codis QR, així com consultar el saldo disponible i els viatges realitzats. A més, l’aplicació permet consultar els temps d’arribada a les parades, els desviaments i incidències i l’ocupació dels autobusos que es troben en servici.

D’altra banda, des de l’apartat ‘Mapes’ s’ha habilitat la possibilitat de buscar les diferents parades del recorregut tant per distància com per nom. De fet, per a millorar la navegació interna, el sistema permet guardar-les en favorites o filtrar-les per a accedir a elles d’una forma més còmoda i eficient. Així mateix, des del menú ‘Línies’ es poden veure les rutes i els seus temps d’arribada, i a través de ‘Avisos’ l’app informa de manera actualitzada de les parades eliminades temporalment i les alternatives disponibles.

Està previst que el conjunt de funcionalitats continue augmentant durant els pròxims mesos. En concret, a partir de març l’aplicació inclourà la possibilitat de recarregar targetes i, tal com ha avançat el gerent d’autobusos urbans d’Elx, Ángel Luis Andreu, pròximament l’app també informarà de dades mediambientals com la reducció d’emissions de CO₂ gràcies a l’ús quotidià del transport urbà.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =