L'Ajuntament d'Elx reivindica la implantació d'Infermeria en la UMH

Una moció que ha tirat avant amb el suport de tots els grups municipals i que demana un “tracte igualitari” entre institucions.

L'Ajuntament d'Elx reivindica la implantació d'Infermeria en la UMH
31/07/2023 -

Hui durant el ple ordinari s’ha donat part de la moció que situa un nou grau d’infermeria en la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Una qüestió que ha sigut rebutjada per la Generalitat Valenciana i que se suma al debat generat entorn del nou grau de la facultat de medicina en la Universitat d’Alacant. Una decisió que estaria fonamentada en “La important inversió inicial”, “l’equilibri financer i econòmic de la institució per implantar més graus”, “per la proximitat amb la Universitat d’Alacant” i “perquè ja s’han implantat altres graus per a aquest curs”.En aquest sentit, el portaveu del partit socialista en el govern municipal, Héctor Díez, ha lamentat aquesta decisió, presa sota el govern de l’anterior president de la Generalitat Ximo Puig. “Des del grup municipal socialista no compartim aquesta decisió” i ha reivindicat “entenem que si la Universitat d’Alacant pot tindre una titulació de medicina quan ja la té la Universitat Miguel Hernández d’Elx i estan a pocs quilòmetres Per què la Universitat d’Elx no tindrà el grau d’infermeria?” s’ha preguntat Deu.
En aquest tracte d’equitat ha fonamentat el portaveu el seu discurs i ha ressaltat que no pretenen “una confrontació entre institucions” però sí un “tracte igualitari” a les cinc universitats públiques que té la Comunitat Valenciana. Buscant a més un diàleg entre les universitats i col·laboració entre aquestes.

L’alcalde, Pablo Ruz, ha recordat a l’oposició el compromís del govern municipal envers la UMH i la implantació del grau d’infermeria en aquesta. “Aquesta moció és una esmena a la totalitat a la gestió de l’expresident Ximo Puig” una “decisió política” i ha recalcat la distància que ara uneix les dues facultats de medicina, estant la facultat de la UMH al campus de Sant Joan d’Alacant.

Per part seua, Aurora Rodil, que comparteix la professió mèdica, s’ha pronunciat en aquest sentit i ha recordat la necessitat de plaus tant en medicina com en infermeria a tindre d’un augment d’emigració a Europa d’aquests titulats “on tenen condicions laborals més òptimes” així com la necessitat de reconsiderar la comparació entre medicina i infermeria; “en el seu moment considerem que no hauria d’haver-*hi dues facultats de medicina en un territori tan pròxim”; “la complexitat de medicina és diferent perquè la falta de professionals no és tant per els plaus sinó per la falta d’oferisques de MIR” i ha incidit en la necessitat del grau d’infermeria ja que la universitat “te un alta capacitat” i “prestigi” per a afrontar aquesta necessitat de professionals sanitaris.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =