BiciElx aterra en Torrellano amb les primeres quatre estacions

Se situaran al costat de l’institut, l’accés al poliesportiu, en els voltants de la parròquia i l’OMAC i enfront de la gasolinera d’entrada a la pedania

BiciElx aterra en Torrellano amb les primeres quatre estacions
15/02/2024 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Elx ha aprovat el projecte modificat d’ampliació de quatre noves estacions del Servici de Transport Públic amb bicicleta d’Elx en Torrellano. D’esta manera, BiciElx arriba per primera vegada a les pedanies. “És un compromís d’este govern municipal l’aposta per la mobilitat i les pedanies i ho estem complint”, ha assenyalat la portaveu de la Junta de Govern Local, Inma Mora.

Les quatre estacions se situaran al costat de l’IES de Torrellano, la porta d’accés al poliesportiu, en els voltants de la parròquia de la Immaculada Concepció i l’OMAC al carrer Puríssim número 52 i a més al carrer Figueres número 2 enfront de la gasolinera de l’entrada a la pedania.

Mora ha indicat que estes quatre seran una realitat en les pròximes setmanes. Mentrestant, es continua treballant per a la instal·lació progressiva d’estacions en L’Altet i Arenals del Sol. A més, l’empresa municipal Pimesa ja ultima la posada en marxa de 55 noves estacions de BiciElx.

Projecte La Hiladora

En la reunió celebrada este dijous també s’ha fet un pas més per al futur projecte de la residència de majors en el solar de l’antiga fàbrica de La Hiladora, en la poma triangular del carrer Porta de la Morera, Hiladores i Escultor Capuz enfront del col·legi Salesians. En concret, s’ha emés l’informe d’avaluació ambiental al document d’inici del Pla de Reforma Interior de l’Àrea de Repartiment del Pla General i Document Inicial Estratègic presentat per la mercantil Centre Residencial Porta de la Morera S.L.

L’objecte del Pla de Reforma Interior proposat és canviar l’ordenació d’esta poma de manera que es puga replicar en ella l’edifici de la històrica fàbrica de La Hiladora. Així, es planteja reordenar la poma respectant l’ús terciari i viari. A més, es suggereix una sola parcel·la lucrativa de 3.780 metres quadrats, una ocupació de parcel·la del 80% i es disminuïx el nombre màxim de plantes a 2 altures.

Reforma de patrimoni

D’altra banda, s’ha acordat sol·licitar una subvenció a la Diputació d’Alacant per a dur a terme els projectes de reforma del carrer Adobers entre la Torre de Ressemblanch i la rotonda de l’Escorxador i la reforma de Parcs i Jardins, en el marc de la convocatòria Pla Planifica 2024-2027.

El projecte de reforma del carrer Adobers té un import d’1’7 milions d’euros per a les diferents actuacions de recuperació de patrimoni hídric, destapat de séquies, del qual se sol·licitarà una subvenció de 776.250 euros i l’aportació municipal ascendirà a 948.750 euros. Per part seua, les actuacions en Parcs i Jardins tenen un import total d’1,176 milions corresponent a subministrament i instal·lació amb una petició de subvenció de 529.000 euros i l’aportació de l’Ajuntament de 646.958 euros.

La Junta de Govern Local també ha concedit a la Conselleria de Sanitat la llicència d’obres per a la remodelació de diferents estades del Centre de Salut d’Altabix al carrer Antonio Mora Fernández, número 51. L’actuació es centra en la redistribució de l’espai interior, la substitució de la coberta del magatzem existent i la creació d’una marquesina per a protegir l’accés al magatzem. El cost ascendix a 195.000 euros.

Concurs d’Artesania de la Palma Blanca

Així mateix, s’han aprovat les bases de la convocatòria del 63é Concurs d’Artesania de la Palma Blanca Diumenge de Rams 2024. L’objectiu, en paraules d’Inma Mora, és promoure la tradició il·licitana de l’artesania de la Palma Blanca, el foment de la conservació de l’ofici i la seua supervivència com a activitat econòmic-productiva. També pretén contribuir a l’enriquiment de la celebració del Diumenge de Rams, Festa d’Interés Turístic Internacional, a través del reconeixement a la labor de l’artesà i artesana locals.

El concurs inclou sis nivells de premis dins de la categoria taller, lliure i detall de palma de solapa per un import de 7.950 euros. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 8 de març, els treballs seran valorats pel jurat i quedaran exposats el dia 23 de març, vespra de Diumenge de Rams.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =