El Consell restaurarà les muralles almoràvits d'Elx

El projecte es divideix en quatre fases i la inversió de la Generalitat Valenciana ronda els 5,4 milions d’euros

El Consell restaurarà les muralles almoràvits d'Elx
15/11/2023 -

La Generalitat Valenciana durà a terme el projecte de recuperació, restauració i posada en valor de les muralles islàmiques d’Elx, que daten de l’època almoràvit i que es troben en gran part en el vessant del riu Vinalopó. Aquest matí s’ha realitzat la presentació del projecte al Pati d’Armes del Palau d’Altamira, a càrrec de l’arquitecte José Amorós, i on ha sigut present l’alcalde Pablo Ruz i el vicepresident primer i conseller de Cultura, Vicente Barrera.

“Gràcies al Consell per la implicació en la defensa del patrimoni. Es tracta d’un projecte pioner i essencial per a Elx”, ha subratllat Ruz, qui ha afirmat que “ser capaços de restaurar aquest espai ens convertirà al costat de Montesa i Xàtiva en un referent a l’entorn de la Comunitat Valenciana en la preservació de les muralles almoràvits però també en el conjunt emmurallat de la ciutat com aquesta”.

L’alcalde ha assenyalat que es tracta d’una inversió de 5,4 milions d’euros per part de la Generalitat Valenciana. La restauració de la muralla està dividisca en 4 fases. La primera d’elles, que ja està recollida en els pressupostos autonòmics de la Generalitat de 2024, és la fase d’intervenció arqueològica per un valor de 552 mil euros. Es planteja un projecte d’excavació arqueològica previ per a la presa de dades i el seguiment arqueològic dels treballs a fi de poder obtindre dades que permeten una visió més completa de la història d’Elx i el seu desenvolupament urbà al llarg dels segles.

La segona fase és la restauració i posada en valor de la muralla en la zona nord per 2,7 milions d’euros, la tercera fase se centra en muralla de la zona sud per 1,7 milions d’euros. El projecte finalitza amb la millora i adequació de l’accés al vessant del riu on es troba gran part de la muralla, i té un pressupost de 348.000 euros. “Aquest és un pas més dels molts en marxa per a la preservació i conservació dels nostres elements i una mostra de l’aposta del Consell per Elx”, ha afegit Ruz.

Per part seua, el conseller de Cultura ha deixat clar “l’interés i el compromís de la Generalitat en aquest projecte de protecció i preservació del patrimoni, que anirà unit a l’adequació de l’entorn perquè els ciutadans gaudisquen d’aquest espai després del gran esforç econòmic que faran tots els valencians”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × 5 =