El ple de l'Ajuntament d'Elx aprova de manera inicial el Reglament de Districtes

Amb aquesta iniciativa es vol facilitar la participació ciutadana en assumptes d’àmbit territorial i acostar l’administració als veïns

El ple de l'Ajuntament d'Elx aprova de manera inicial el Reglament de Districtes
25/09/2023 -

El ple de l’Ajuntament d’Elx ha aprovat de manera inicial el projecte de Reglament de Districtes amb el qual “generar un marc jurídic de gestió desconcentrada i afavorir la participació activa de la ciutadania en assumptes d’àmbit territorial i acostar l’administració als veïns”, segons ha afirmat l’edil de l’àrea, Loli Serna.

En total es van presentar 86 al·legacions en huit escrits a través de quatre formacions polítiques (Compromís, Ciutadans, El Altet Decideix i Tria Torrellano), dues entitats i associacions ciutadanes com Pinomar La Marina i ADR i dos ciutadans a títol individual. D’elles es van estimar totalment o parcialment 29, la qual cosa suposa el 33,6%. Entre les al·legacions estimades destaca la creació del districte específic de La Marina, igual que les pedanies del Altet i Torrellano. D’aquesta manera el nombre total de Districtes és de 14, 7 en el nucli urbà i 7 en les pedanies.

A més, en cada Junta Municipal hi haurà un vocal en representació de les associacions de l’àmbit territorial amb veu i vot i s’ha creat un Consell de Districtes, del qual formaran part els regidors-presidents de Districte, els presidents de les Juntes Municipals i els alcaldes pedanis.

Després de l’aprovació inicial en el ple d’aquest mes de setembre, hi haurà un
termini d’exposició pública de 30 dies abans de la seua aprovació definitiva, per a després procedir a la constitució de les Juntes Municipals i l’elecció dels pedanis.

El total del pressupost assignat a la gestió directa dels Districtes serà el 2% del pressupost municipal, que es tradueix en el cas d’Elx en uns 5 milions d’euros i es preveu que aquesta xifra s’aconseguisca de manera progressiva en un termini de tres anys. Aquesta quantitat es distribuirà sobre la base de criteris objectius de territori i població i s’estima que els Districtes entren en funcionament en 2024.

D’altra banda, en el ple d’aquest dilluns s’ha aprovat la moció del PP relativa a manifestar el suport a la iniciativa del Consell de la posada en marxa del TRAM Elx-Parc Empresarial. També instar a la Generalitat Valenciana a consignar en els pressupostos de 2024 una línia pressupostària destinada a aquesta infraestructura. A més de donar trasllat de la moció al president de la Generalitat, Carlos Mazón i a la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas.

A més, s’ha donat llum verda a l’adhesió d’Elx en la Xarxa de Municipis Industrials de la Comunitat Valenciana; al compromís d’execució de les actuacions de la 2n convocatòria del programa d’ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i a la posada en marxa d’un pla d’intervenció de salut mental per a joves.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + eighteen =