El ple d'Elx aprova de manera definitiva el primer Reglament Orgànic Municipal

L’edil de Recursos Humans, José Navarro, ha afirmat que el ROM “posa límit a l’arbitrarietat, dignifica el ple de l’Ajuntament i millora els drets de l’oposició”

El ple d'Elx aprova de manera definitiva el primer Reglament Orgànic Municipal
26/02/2024 -

El ple de l’Ajuntament d’Elx ha aprovat de manera definitiva el primer Reglament Orgànic Municipal (ROM) després de la seua aprovació inicial el passat 27 de novembre amb els vots a favor dels membres del govern municipal. Una norma obligatòria des de l’aprovació de la Llei de Grans Ciutats l’any 2005 i que es fa realitat per primera vegada aquesta legislatura.

L’edil de Recursos Humans, José Navarro, ha assenyalat que “hui és un dia molt important per a aquest Ajuntament, ja que Elx comptarà per primera vegada amb un ROM, una eina que hauria d’haver existit des de fa 18 anys quan va ser declarat com a Gran Ciutat i que vaig vindre a posar ordre i objectivitat a l’administració local”.

En aquest sentit, Navarro ha indicat que el ROM “posa límit a l’arbitrarietat, dignifica el ple de l’Ajuntament donant un major perfil polític i millora els drets de l’oposició. A més, avança en una administració local més democràtica, justa i participativa”.
El ROM inclou que es regule per ple el percentatge de dedicació parcial dels regidors, que no siga acumulable la indemnització de portaveu i portaveu adjunt del grup municipal amb la de la Junta de Govern Local o la creació d’una escala per a l’assignació de funcionaris d’ocupació en funció del nombre de regidors de cada grup municipal.

A més, s’han resolt les 62 al·legacions presentades pels grups de l’oposició, del Col·legi Oficial de Secretaris i Interventors de l’Administració Pública i de ciutadans a títol particular. Navarro, ha assenyalat que s’han estimat total o parciamente un total de 16 al·legacions. Així, ha apuntat que s’ha acceptat una al·legació perquè no puguen designar-se directors d’àrea que no siguen funcionaris.

D’altra banda, s’ha estimat una al·legació del grup municipal del PSOE perquè la votació per a l’elecció de l’alcalde siga sempre nominal i que cada regidor indique en veu alta el sentit del seu vot. També s’ha acceptat la proposta de Compromís perquè el ple ordinari del mes de desembre se celebre sempre abans del dia 23.

Així mateix, Navarro ha destacat l’al·legació presentada per una ciutadana que permetrà que a partir d’ara puguen presentar i també aprovar esmenes al pressupost amb seguretat jurídica.

D’altra banda, el ple municipal també ha acordat la modificació de l’horari de celebració de les sessions ordinàries, que començaran a les 08.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 12 =