Elx crea més de 300 noves places d'aparcament gratuïtes en dues avingudes

Amb aquesta acció, s’han materialitzat més de 900 estacionaments en diferents punts del nucli urbà

Elx crea més de 300 noves places d'aparcament gratuïtes en dues avingudes
16/03/2023 -

L’Ajuntament d’Elx ha creat més de 300 noves places d’aparcament gratuïtes en l’avinguda Alcalde Ramón Pastor, al costat de l’IES Vicente Verdú, i en l’avinguda de Jubalcoi, en Altabix-Universitat, segons ha informat l’edil de Manteniment i Modernització de l’Espai Públic, Héctor Díez.

Aquestes noves places d’aparcament se sumen a les més de mig miler d’estacionaments creats als carrers Rocío, Formentera i Benijòfer, en la parcel·la que antany ocupava part de la fàbrica de Uniroyal i en el recentment inaugurat jardí en Homenatge a les Víctimes de la COVID-19. A més, fa tan sols uns dies van entrar en funcionament més de mig centenar de places en la ronda Vall d’Uixó, en el polígon de Carrús.

Segons l’edil, pròximament es condicionaran més de 350 places en el solar adjacent a l’IES Sixto Marco i als carrers Costa Rica i Hiladores, amb la qual cosa es complirà l’objectiu de l’Equip de Govern d’habilitar 1.000 nous aparcaments en menys d’un any.

“Des de l’Ajuntament d’Elx continuem treballant parella millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, i la creació de nous aparcaments gratuïts és una de les accions que estem duent a terme per a aconseguir-ho”, ha assenyalat l’edil Héctor Díez.

La creació d’aquestes noves places d’aparcament respon a una demanda dels veïns i comerciants de la zona, els qui han sol·licitat en nombroses ocasions la millora de les infraestructures d’aparcament per a facilitar l’accés als seus habitatges i negocis.

Cal destacar que, a més de la creació de noves places, l’Ajuntament d’Elx també està treballant en la millora de la senyalització i la regulació del trànsit en les zones d’aparcament per a garantir una major seguretat viària.

L’Equip de Govern, liderat per l’alcalde Carlos González, ha destacat que aquestes actuacions formen part d’una estratègia global per a millorar la qualitat de vida a la ciutat i fomentar el desenvolupament econòmic i social. En aquest sentit, s’han impulsat nombroses iniciatives en els últims mesos per a millorar el transport públic, les infraestructures de la ciutat i la protecció mediambiental.

Aparcament en el futur Palacio de Congressos d’Elx

Elx compta des del passat 27 de febrer amb un nou espai gratuït d’aparcament per a vehicles. Es tracta de la zona d’estacionament provisional que se situa en la parcel·la en la qual es construirà el futur Palacio de Congressos d’Elx, al costat de l’Estació d’Autobusos i enfront de la Universitat Miguel Hernández.

L’aparcament té 200 places en total de les quals 181 estan reservades per a turismes, set d’elles per a motocicletes i altres set són per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda. El pàrquing es mantindrà de manera temporal mentre es redacta el projecte del Palau de Congressos i s’inicien les obres.

Així, el principal objectiu d’aquesta nova zona d’aparcament és facilitar l’estacionament a les persones que durant el dia vulguen accedir al centre històric i comercial de la ciutat i a la nit als residents del barri de La Zapatillera i de Altabix.

Els treballs d’adequació d’aquesta nova àrea d’estacionament de vehicles a la ciutat s’han centrat en delimitar amb pintura les places (un total de 200). A més, també s’ha reforçat i millorat l’enllumenat de la zona i s’han instal·lat panells informatius per a facilitar l’accés i eixida de l’aparcament que es fa pel carrer José Sánchez Sáez.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − thirteen =