Elx aposta per la inserció i orientació laboral a través de la fira 'Impulsa Ocupació'

Serà un punt de trobada entre empreses, centres de formació i futurs emprats amb diferents activitats en L’Aljub per a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria

Elx aposta per la inserció i orientació laboral a través de la fira 'Impulsa Ocupació'
08/11/2023 -

El Centre Comercial L’Aljub es transformarà del 10 al 18 de novembre en l’escenari de la fira ‘Impulsa Ocupació’, promoguda per la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament d’Elx. La iniciativa, que té com a objectiu fomentar la inserció laboral i l’emprenedoria, es convertirà en un punt de trobada entre els aspirants que busquen treball, formar-se o desenvolupar-se i el teixit empresarial il·licità i nacional, a través d’empreses com a Sprinter, Natural Telecom o Gioseppo, centres formatius com la UNED i la UMH, així com institucions i sindicats.

L’objectiu de les jornades, segons les dues parts col·laboradores, és que els assistents puguen millorar la seua formació, obtinguen oportunitats d’ocupació i motivació, noves eines i intermediació laboral i, d’altra banda, que les empreses troben el talent necessari per als llocs de treball oferits.

El regidor d’Ocupació, Samuel Ruiz, ha destacat que “treballem per a promoure el desenvolupament econòmic de la nostra ciutat, mitjançant el foment de l’ocupació, de la formació i l’impuls a la creació de noves empreses“. De la mateixa manera, l’edil ha afegit que “per això ens complau col·laborar amb aquest important esdeveniment de cerca activa d’ocupació per a afavorir l’ocupabilitat a Elx”, al mateix temps que comunicava que l’Ajuntament disposarà un estand per a oferir assessorament personalitzat sobre els serveis d’intermediació de l’Agència Municipal de Col·locació i la iniciativa ‘Elx Orienta’.

Per part seua, Daniel Párraga, gerent de L’Aljub, ha assenyalat que a través d’Impulsa Ocupació, el Centre Comercial il·licità vol convertir-se en un “important punt de trobada entre les persones que busquen treball i els reclutadors”. Al seu torn, Párraga ha explicat que “volem donar a la societat, d’una manera totalment gratuïta, una oportunitat per a millorar la formació i ser més competitiu en el mercat laboral, així com oferint oportunitats d’emprenedoria i eines”.

Estructura en 4 segments

L’estructura de la fira ‘Impulsa Ocupació’ estarà dividida en 4 seccions. Impulsa Talent serà el lloc de trobada per a totes aquelles persones que es troben en ple procés de cerca d’ocupació, reciclar els seus coneixements o continuar formant-se. D’altra banda, Impulsa Lab oferirà diferents tallers de xicotet format on es podrà trobar formació complementària, útil i pràctica a l’hora de buscar ocupació o emprendre.

En el cas d’Impulsa Meet, als Cinemes ABC, es tracta d’una sèrie de conferències, sessions de coaching, trobades empresarials i ponències que oferiran eines de cerca activa d’ocupació, motivació, alternatives laborals i ocupabilitat de determinats sectors. Finalment, el Hub Coffe&Jobs serà un nou espai situat al costat de la plaça digital de L’Aljub destinat a incentivar a empreses i institucions a continuar les seues entrevistes o processos selectius en aquesta zona de treball “alternativa i distesa”, apunten des de l’organització.

Programa d’activitats

La fira arranca aquest divendres 10 de novembre a les 18:30h amb la conferència ‘El Ball del Talent’, oferida per Daniel Aragó, ex directiu dels 40 principals, fundador de musicalizza.com i especialista en màrqueting, tecnologia i publicitat. En la xarrada, Aragó mostrarà el full de ruta més eficient per a multiplicar les oportunitats laborals.

Així mateix, entre les activitats cal destacar tallers com ‘Com fer un currículum d’infart’ (dissabte 11 de novembre a les 19h), ‘Et convide a apostar per la inclusió’ (dilluns 13 de novembre a les 19h) o ‘Com sobreviure amb èxit a una entrevista laboral’ (divendres 17 de novembre a les 19h), entre altres.

El projecte ‘Impulsa Ocupació’ es clausurarà el dissabte 18 de novembre a les 18.30 hores amb l’original conferència titulada ‘Mentalitat Match Ball’, a càrrec d’Ester Martínez, experta en noves formes d’aprenentatge i transformació empresarial, i Fernando Botella, CEO de la consultora internacional Think&Action.

Tots els detalls, horaris i activitats es poden consultar en el següent enllaç: https://cclaljub.com/impulsa-empleo-en-laljub/

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen + 17 =