Elx augura el "pressupost més social de la història" en 2024 amb un augment del 20% en les àrees d'Acció Social

S’inicia les reunions de Govern Municipal i oposició per a recollir aportacions als pressupostos municipals

Elx augura el "pressupost més social de la història" en 2024 amb un augment del 20% en les àrees d'Acció Social
07/12/2023 -

L’Ajuntament d’Elx ha iniciat hui la ronda de contactes amb l’oposició per a sol·licitar-los aportacions als pressupostos de 2024, que s’estan finalitzant per part de l’àrea econòmica del Consistori. El regidor de Recursos Humans i portaveu del grup municipal del PP, José Navarro ha mantingut una trobada amb el portaveu del grup municipal del PSOE, Héctor Díez i a última hora del matí amb la portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez.

Quant als comptes municipals, des del govern municipal s’avança, a través del regidor de RH, José Navarro que seran “els pressupostos més socials de la història de la ciutat. Les partides d’Acció Social, en les quals s’engloben les àrees de Família, Majors, Discapacitat, Cooperació i Dona, a més de la pròpia d’Acció Social, augmenta un 20% respecte a 2023 passant de 15, 7 milions d’euros en 2023 a 18,8 milions en 2024”.

Des del Govern Municipal se subratlla que “l’àrea social és fonamental perquè som un govern preocupat en les persones que són el centre de totes les nostres polítiques, i a més hem demostrat, malgrat les crítiques, que es pot reduir impostos i incrementar la despesa social”.

Així mateix, el consistori il·licità explica que tal com ja es va avançar amb l’aprovació de les ordenances fiscals el mes de novembre passat, els principals impostos que afecten el conjunt de la ciutadania baixen en el pròxim exercici.

L’impost de Béns immobles (IBI) baixa un 1%, l’impost de vehicles (IVTM) baixa un 1,5%, baixa també l’ICIO un 1,5% i es redueix l’IAE en un 1,5%. Navarro ha indicat que “l’IBI, imposat de béns immobles anirà baixant progressivament en els pròxims anys fins que arribem en 2027 a una reducció del 5% que és la compromesa amb els ciutadans a principi del mandat”.

El pressupost municipal se sotmetrà a debat en el ple ordinari que se celebrarà el pròxim 22 de desembre.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × five =