Elx celebra el seu I Festival d'Havaneres

La cita serà el 25 d’agost a la Torre d’El Pinet i està composada per diferents serenates

Elx celebra el seu I Festival d'Havaneres

Elx recuperarà una de les seues tradicions el pròxim cap de setmana. I és que la regidora de Cultura, Irene Ruiz, i el regidor de Pedanies, Raúl Sempere, han anunciat la primera edició del Festival d’Havaneres d’Elx.

Es tracta d’una cita que se celebrarà divendres que ve 25 d’agost a les 20.45 hores a la Torre del Pinet i estarà composta per diverses serenates, amb la participació de corals de Crevillent i Elx, “on veurem una única massa coral gaudint del gust per les havaneres al costat d’una torre medieval i al costat de la mar“, ha explicat Mónica García, presidenta de l’associació de veïns del Pinet.

Elx fa un pas més així en la difusió del seu patrimoni cultural, ja que segons ha assenyalat l’Ajuntament, en els anys 30 ja hi havia constància d’aquesta tradició amb la qual els veïns i veïnes es reunien per a cantar havaneres. En 2018 l’Ajuntament va recuperar aquestes trobades, però ara pren la forma d’un festival per a ser un punt de trobada molt més gran.

Entre els temes que s’escoltaran aquest divendres destaca ‘Yo quiero ser marinero’, ‘La bella Lola’, ‘Pregúntale a las estrellas’, ‘Paloma Mensajera’, ‘Respirant a la fresca brisa’, ‘Ja amaneix el dia’ o la popular ‘Venim de la mar’. Segons l’edil de Cultura, es tracta de “recuperar una tradició que uneix a il·licitans i crevillentins entorn d’aquesta mostra cultural i reivindicar El Pinet com a bressol de les havaneres”.

L’edil ha destacat que “volem que aquest certamen adquirisca la rellevància que mereix, continue creixent i per això allò de festival, perquè farem més edicions“. Per a Ruiz, aquesta acció “mostra una vegada més l’aposta de l’Ajuntament d’Elx pel foment de la cultura i la salvaguarda de les tradicions, per a fer-les més populars i partícips i secundant allò que fa veure com som”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × four =