Elx subvenciona una iniciativa solidària per a personalitzar aparells ortopèdics infantils amb personatges de ficció

Pretén millorar el benestar emocional de joves sense recursos, malalts o amb minusvalidesa

Elx subvenciona una iniciativa solidària per a personalitzar aparells ortopèdics infantils amb personatges de ficció
06/06/2022 -

La regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Elx, en col·laboració de la Conselleria de Sanitat i l’Hospital General, ha impulsat, a través d’una subvenció de 3.000 euros, el projecte Smiling. Una iniciativa solidària, posada en marxa per mig centenar d’estudiants de Primer i Segon del cicle formatiu de carrosseria del col·legi Salesians de Matola, que consisteix a personalitzar amb personatges de ficció tots aquells elements ortopèdics infantils i juvenils amb la intenció d’arrancar un somriure i millorar el benestar emocional de joves sense recursos, malalts o amb minusvalidesa.

L’edil de l’àrea ha visitat aquest matí, al costat del cap del departament de Manteniment de Vehicles, Pedro Sempere, i el professor del cicle de carrosseria, Jesús Brazales, les instal·lacions del centre educatiu on s’imparteixen les classes per a conéixer de primera mà el projecte.

Segons ha assenyalat Galiana “la iniciativa és una estratègia d’innovació educativa que pretén custodiar els aparells ortopèdics i cerca que l’alumnat empatitze amb el problema i es forme no sols com a professional sinó com a persona”. L’edil ha agraït tant l’enginy dels creadors del projecte com la col·laboració de l’Hospital General amb la cessió de crosses, cadires de rodes o cotilles, entre altres productes.

Per part seua, el professor de l’especialitat ha assenyalat que la tècnica que s’utilitza per a això és la hidrografia, també coneguda com la impressió d’immersió per transferència d’aigua, que consisteix en l’aplicació de dissenys impresos sobre objectes tridimensionals.

Mentrestant, Sempere ha indicat que “aquest projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) és una cosa realment motivadora per a l’alumnat perquè després de fer els treballs en el taller, acaben donant un servei a la societat i els ve molt bé per a empatitzar i enriquir-se personalment, alhora que desenvolupen els mòduls del seu propi cicle”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + thirteen =