Els districtes d'Elx estaran operatius en el primer trimestre de 2024

Una de les peticions aprovades és la creació del districte específic de la pedania de La Marina, igual que El Altet i Torrellano

Els districtes d'Elx estaran operatius en el primer trimestre de 2024
12/09/2023 -

Aquest dijous la Junta Local de Govern aprovarà el projecte de Reglament de Districtes després de les reunions mantingudes amb els grups de l’oposició i haver estudiat les diferents al·legacions presentades. Segons l’edil de Districtes, Loli Serna, s’han presentat un total de 86 al·legacions en huit escrits. D’una banda, al·legacions de quatre formacions polítiques (Compromís, Ciutadans, El Altet Decideix i Tria Torrellano), dues entitats i associacions ciutadanes com Pinomar La Marina i ADR i dos ciutadans a títol individual. D’aquestes 86, s’han estimat totalment o parcialment 29, la qual cosa suposa el 33,6%.

Entre les més al·legacions que s’han estimat, destaca la petició de Pinomar de crear el districte específic de La Marina., igual que les pedanies del Altet i Torrellano. D’aquesta manera el nombre total de Districtes és de 14, 7 en el nucli urbà i 7 en les pedanies.

A més, diverses al·legacions plantejaven que les associacions veïnals formaren part de les Juntes Municipals amb veu i vot. “Finalment, la solució de consens a la qual s’ha arribat després de la reunió amb els grups polítics és que en cada Junta Municipal hi haurà un vocal en representació de les associacions de l’àmbit territorial d’aqueixa junta”, ha subratllat Serna.
Aquest vocal el triaran aquestes associacions i se suma als representants designats pels Grups Polítics i en el cas dels Districtes del Camp d´Elx, als Alcaldes Pedanis, que seran membres nats.

D’altra banda, i a conseqüència d’una al·legació presentada per ADR, s’ha creat un Consell de Districtes, del qual formaran part els Regidors-Presidents de Districte, els Presidents de les Juntes Municipals i els Alcaldes Pedanis. “L’objectiu és coordinar la gestió dels Districtes i examinar els assumptes d’interés comú”. Al seu torn, tindrà dues comissions, la dels Districtes del nucli urbà i del camp i es reunirà almenys una vegada a l’any.

Aquest Reglament s’emportarà al Ple del pròxim 25 de setembre per a la seua aprovació inicial. Després hi haurà un termini d’exposició pública de 30 dies abans de la seua aprovació definitiva. A partir d’aqueix moment es procedirà a la constitució de les Juntes Municipals i l’elecció dels pedanis. Segons l’edil, “s’estima que els Districtes poden estar plenament operatius i en funcionament en el primer trimestre de 2024”.

El total del pressupost assignat a la gestió directa dels Districtes serà el 2% del Pressupost de la Corporació, la qual cosa en el cas de l’Ajuntament d’Elx representa uns 5 milions d’euros. Es preveu que aquesta xifra s’aconseguisca de manera progressiva en un termini de tres anys. Aquesta quantitat es distribuirà sobre la base de criteris objectius de territori i població.

“Vull destacar l’agilitat amb què hem donat compliment a un compromís electoral i contemplat en l’acord de govern signat amb Vox, de tal forma que tres mesos després de la nostra presa de possessió podem portar ja aquest Reglament de Districtes al ple de setembre”, ha indicat Serna, qui ha afirmat que “aquesta aposta per la descentralització redundarà en una major eficàcia de l’actuació municipal, en fer possible a més que els Districtes compten amb partides pressupostàries per a la seua gestió directa, com es reflectirà també en el pròxim pressupost municipal de 2024”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 13 =