“Elx, una mirada de dona” dona nom a la programació d'actes dedicats al 8M

Els esdeveniments s’iniciaran el dimecres 6 amb una jornada sobre les dones en l’hostaleria i acabarà el dia 9 de març amb un concert homenatge

“Elx, una mirada de dona” dona nom a la programació d'actes dedicats al 8M
28/02/2024 -

L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Dona, organitza al costat de Casa de la Dona una programació que començarà el dimecres 6 i finalitzarà el divendres 9 de març. L’edil de l’àrea, Caridad Martínez, ha presentat les activitats que componen la celebració del Dia Internacional de la Dona i ha destacat que els actes es realitzaran sota el lema “Elx, una mirada de dona”, “una frase inspiradora que dona una idea del que es vol transmetre des de l’equip de govern a les dones d’Elx i la societat il·licitana”.

El primer esdeveniment, organitzat, en col·laboració, amb la Plataforma d’Hostaleria Il·licitana, consisteix en una jornada anomenada “La història viva de la dona en la gastronomia il·licitana” que tindrà lloc el dimecres 6 en el Centre de Congressos a les 18.00 hores. La presidenta de la Plataforma d’Hostaleria Il·licitana, Paqui Solves, ha comentat que es realitzaran diferents ponències de dones del món de l’hostaleria, gastronomia i àmbits relacionats.

El divendres 8, Dia Internacional de la Dona, es realitzarà l’acte institucional a partir de les 12.00 en la Plaça de Baix amb la lectura del manifest i inauguració de l’exposició “Elx, una mirada de dona” al costat de l’estrena de la pintura de Margarita Alberola Rizo, coneguda com “La Castañera de l’arc”. Martínez ha explicat que “l’exposició serà present en la Plaça de Baix fins al 20 de març i recorrerà el nucli urbà, pedanies, col·legis i instituts”. A més, ha afegit que “la mostra s’anirà ampliant cada 8M per a mostrar a les dones il·licitanes més rellevants”.

El dissabte 9 conclouran els esdeveniments amb un concert homenatge a les dones organitzat per l’associació Emprén Dona en la Rotonda del Parc Municipal de 12.00 a 14.00 hores que comptarà amb les actuacions de Verónica Romero, cantant i participant d’OT1 i Ladies Estils Units, campiones del món en ball llatí. La presidenta de Emprén Dona, Jennifer García, ha agraït que es vulga comptar amb la perspectiva de l’associació per a un dia tan important i ha matisat que “l’accés serà gratuït gràcies a l’Ajuntament per l’ajuda per a obrir l’esdeveniment a les 2.000 persones a les quals està delimitat el recinte”. A més, la cantant Verónica Romero, ha explicat que “dedicarà el concert a les seues cançons i a les de moltes dives”.

Martínez, també ha convidat a assistir a tots els esdeveniments que engloben la celebració del dia internacional de la dona dins de la setmana del 8 de març.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × three =