Els establiments d'Elx podran adherir-se a partir de demà a la campanya "Bons de Consum Elx 2022"

Locals comercials, hostalers i serveis del municipi amb un màxim de deu treballadors tenen la possibilitat d’inscriure’s des del dimarts 30 d’agost al dijous 15 de setembre

Els establiments d'Elx podran adherir-se a partir de demà a la campanya "Bons de Consum Elx 2022"
29/08/2022 -

Els establiments comercials, hostalers i de serveis amb local en el municipi il·licità amb un màxim de deu treballadors podran adherir-se des del dimarts 30 d’agost al dijous 15 de setembre a la segona edició de la campanya de Bons de Consum Elx de la Regidoria de Comerç. El titular de l’àrea, Felip Sànchez, ha informat aquest matí que els interessats podran efectuar la inscripció mitjançant els captadors que visitaran els locals o en la pàgina www.elxbonoconsumo.es, en la qual, igualment, els il·licitans podran adquirir els seus bons de 20, 50, 100 i 200 euros –dels quals el 50% del seu valor estan subvencionats– i canviar-los en els establiments, en dues fases diferenciades: del 5 al 25 de setembre i del 20 d’octubre al 13 de novembre.

Els bons de la primera fase, ha explicat el regidor, s’alliberaran del 5 al 9 de setembre. En aquesta setmana, s’alliberaran 100.000 euros cada dia; el dilluns, dimecres i divendres al matí i el dimarts i el dijous a la vesprada per a facilitar la seua compra a qualsevol “independentment de les seues circumstàncies personals o laborals”, ha assenyalat el responsable municipal. Igualment, ha recordat que el valor màxim que una mateixa persona podrà adquirir en bons és de 200 euros, podent-se canviar fins al 25 de setembre. I que els comerços participants en la primera fase quedaran inclosos automàticament en la segona.

A més, com en l’edició anterior, existirà la possibilitat de comprar bons de manera presencial en punts d’atenció personalitzada, que s’amplien. En concret, un total de 47.000 euros en aquesta primera fase; una opció reservada a majors de 65 anys amb l’objectiu de pal·liar la bretxa digital. Això punts s’obriran els dies 7 i 14 de setembre, de 10.00 a 14.00 hores, tant en el Centre de Congressos com en el Polivalent de Carrús, precisant-se presentar el DNI i una targeta bancària.

L’edil estima que les vendes directes d’aquesta primera fase suposaran un impacte en vendes directes de més d’1,1 milions d’euros per al comerç, l’hostaleria i els serveis de proximitat d’Elx. No en va, en l’edició que va tindre lloc en el període de rebaixes a principis de 2022 –en la qual van participar 400 establiments–, amb una inversió de 120.000 euros per part de la Regidoria es van arribar a generar 240.000 euros de vendes, fet que van destacar positivament els comerciants.

La primera fase d’aquesta segona campanya està subvencionada per la Diputació Provincial amb 547.815 euros, mentre que la segona la sufragarà íntegrament l’Ajuntament d’Elx amb 902.000 euros. També, tal com ha assenyalat Sànchez, es torna a comptar amb la col·laboració de la FACPYME, entitat que introduirà com a novetat una aplicació gratuïta de telèfon intel·ligent. Amb aquesta app, l’identificador de la qual s’aconsegueix en la web en sumar-se a la campanya o comprar els bons, els establiments podran validar-los amb major agilitat i els consumidors comprovar l’estat d’aquests.

Sànchez, qui ha recalcat la necessitat d’aquests bons pels efectes de la pandèmia, l’increment de preus de l’energia i la crisi per la guerra d’Ucraïna, ha assegurat que la Regidoria destinarà prop de 3 milions d’euros en el tram final de 2022 al comerç, l’hostaleria i els serveis il·licitans. I que, així mateix, la campanya servirà perquè la ciutadania i visitants –els bons poden adquirir-los residents en altres localitats– acudisquen al comerç i l’hostaleria d’Elx aprofitant el descompte.

“Volem convertir al municipi en un referent en el nostre entorn, i crec que l’estem sent tal com va el comerç i com va funcionant l’estiu turísticament”, ha manifestat el regidor, recalcant que, en aqueix sentit, els bons són un reforç i un foment per a això.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + seven =