La XXVIII Mostra de Teatre Dama d’Elx se celebrarà del 20 al 30 de setembre

Un total de 9 companyies de teatre amateur il·licitanes es donaran cita en el Gran Teatre i en l’acte de clausura actuarà un grup d’Elda

La XXVIII Mostra de Teatre Dama d’Elx se celebrarà del 20 al 30 de setembre
13/09/2023 -

La XXVIII Mostra de Teatre Dama d’Elx torna al Gran Teatre del 20 al 30 de setembre. Aquesta nova edició acollirà 9 propostes de companyies teatrals de la ciutat, que es donaran cita tots els dies a les 21.00 hores excepte el diumenge 24 on l’espectacle serà a les 19.00 hores. A més, en l’acte de clausura del dia 30 actuarà una companyia d’Elda.

Aquesta mostra de teatre local en un dels esdeveniments més importants del teatre amateur il·licità, organitzat per la regidoria de Cultura en col·laboració amb La Plataforma de Teatre Amateur d’Elx. “Un esdeveniment que té com a objectiu que totes les companyies de la ciutat tinguen l’oportunitat d’actuar en el Gran Teatre de la ciutat, visibilitzant la diversitat del teatre amateur Il·licità”, ha subratllat l’edil de Cultura, Irene Ruíz.

La Mostra de Teatre Dama d’Elx ve a complementar el patrimoni del teatre amateur a la ciutat que abasta des de la Mostra de Teatre Jove de juny, la Marató de teatre amateur al maig o el Festival Internacional de Teatre (FITELX) que se celebra a l’agost.

El tret d’eixida ve de la mà de Teatre de les Nacions amb l’obra ‘La font de les llàgrimes’, del dramaturg il·licità José Jurado, qui ha destacat aquesta proposta com “un homenatge a Federico García Lorca i el seu concepte del teatre, la vida o la dona, però també es mostra la relació del poeta amb Emília Plans Medina”. Es tracta de l’estrena a Elx.

A aquesta obra li seguirà ‘Fris de la vellesa… i la vida’, de la companyia La Taràntula. La co-producció de Tot Sobre Eva i el L’Escorxador també actuaran en aquesta edició, una parada més de la seua reeixida gira de certàmens. Aquest espectacle ha aconseguit diversos premis nacionals de teatre amateur, destacant així una vegada més el recorregut de les produccions que realitza tots els anys el Escorxador amb una companyia de teatre amateur.

També acompanyaran a aquesta comèdia altres companyies com Noktumbra teatre i ‘Soc artista’. A més de gaudir de textos lorquians com ‘El llenguatge de les flors’, de la mà de Teatreta Teatre o una adaptació de La casa de Bernarda Alba titulat ‘Silenci’, de Sentit Macbeth. El drama seguirà amb la seua presència en propostes de l’Escola Somnis Teatre i Taitantos teatre, companyies habituals en la programació. “Aquesta és una de les poques Mostres que es nodreixen completament d’artistes locals en el panorama nacional”, ha assenyalat Ruíz.

Segons la vicepresidenta de la plataforma, Consuelo Pérez, la Mostra implica més de 150 actors, actrius, directors i tècnics amb la particularitat que tots formen part de grups de teatre d’Elx. La clausura tindrà lloc el dissabte 30 de setembre on actuarà el grup eldense Carasses Teatre amb la comèdia de Lope de Rueda, María “La Calderona”. A més, aqueix dissabte es realitzarà l’acte de lliurament de premis als grups participants a càrrec de La Plataforma.

Com a novetat, l’entrada podrà adquirir-se en instanticket.es o la taquilla del Gran Teatre, al preu simbòlic d’1 euro. Les entrades estaran
disponibles a partir del dijous 14 de setembre a les 9.00 hores. També hi haurà activitats paral·leles a la Mostra com el Curs de Disseny d’Il·luminació, a càrrec del tècnic i professor il·licità de la ESAD, Ruben Pleguezuelos. La formació s’impartirà del 6 al 9 d’octubre en L’Escorxador i les inscripcions podran realitzar-se a partir del dimecres 20 setembre fins al diumenge 1 d’octubre, a través del correu laplataformatalleres@gmail.com.

“Des de l’Ajuntament d’Elx apostem per reforçar el teatre amateur i potenciar la línia de col·laboració amb La Plataforma de teatre amateur”, ha assegurat l’edil de Cultura.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twenty − sixteen =