El coet "made in Elx" Miura 1 es llançarà a l'espai el dimecres 31 de maig des de Huelva

El principal objectiu d’aquest llançament és recopilar dades de funcionament d’aquest projectil i serà el primer coet privat a nivell europeu que arribe a l’espai

El coet "made in Elx" Miura 1 es llançarà a l'espai el dimecres 31 de maig des de Huelva
30/05/2023 -

El Miura 1 ja té data de llançament després de mesos en què l’empresa il·licitana PLD Space ha desenvolupat la seua estructura i tecnologia per a posar a punt a aquest coet que serà el primer de caràcter privat a nivell europeu en ser llançat a l’espai. Així, serà demà dimecres 31 de maig quan el Miura 1 alce el vol i es dirigisca cap a l’espai.

En concret, el llançament d’aquest demostrador tecnològic es produirà des de l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA) que es troba a Huelva per a enlairar a les 5.30 hores d’aquest dimecres 31 de maig.

Un llançament que es podrà seguir a través del canal de Youtube PLD Space i que estarà presentat per Sara Poveda, primera empleada d’aquesta empresa aeroespacial amb seu a Elx; i Roberto Palacios, enginyer de sistemes de Miura 5 (el pròxim coet que s’està desenvolupant des d’aquesta companyia).

El principal objectiu d’aquesta operació és recaptar informació sobre el disseny, la tecnologia i els processos d’aquest artefacte per a conéixer com funciona una vegada s’ha llançat a l’espai i aprofitar aqueixes dades per a millorar el desenvolupament del Miura 5. Es tracta d’un nou coet en el qual està treballant l’empresa il·licitana i que duplicarà la grandària del Miura 1 arribant fins als 34 metres.

Com és el MIURA 1 de PLD Space?

Tal com ha detallat PLD Space, l’empresa responsable de la creació d’aquest coet, el MIURA 1 mesura 12,7 metres de llarg i la seua arribada a l’espai farà que Espanya entre en la reduïda llista de països que tenen capacitat per a enviar a l’espai amb èxit satèl·lits de xicotetes dimensions.

El seu llançament a l’espai arribarà després de múltiples fases d’assajos que s’han realitzat des que el Miura 1 va arribar a Huelva des d’Elx. Així, el projectil s’ha sotmés a diverses proves, tant unitàries com combinades, per a garantir que el llançador, la infraestructura des de la qual es fa aquest pas i el segment terreny funcionen correctament

 

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × two =