L'Hospital del Vinalopó seguirà gestionat per l'empresa privada Ribera Salut

Els edils d’Elx, Crevillent i Oriola han donat suport a la decisió del Consell de mantindre l’actual gestió de l’Hospital del Vinalopó

L'Hospital del Vinalopó seguirà gestionat per l'empresa privada Ribera Salut
23/10/2023 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat que l’Hospital del Vinalopó continuarà gestionat per l’empresa privada Ribera Salut. La gestió d’aquest centre hospitalari estava sent analitzada per a la seua possible reversió al servei sanitari públic.

Així i tot, el departament autonòmic de Sanitat, dirigit pel conseller Marcià Gómez, ha apuntat que aquest hospital no iniciarà el seu procés de reversió i la seua gestió i direcció seguirà en mans de Ribera Salut.

Elx, Crevillent i Oriola donen suport a la decisió del Consell

L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, acompanyat de l’alcaldessa de Crevillent, Lorda Aznar i d’Oriola, José Vegara, han aplaudit la decisió del Consell de mantindre la gestió actual que es duu a terme a l’Hospital del Vinalopó des de la seua posada en marxa l’any 2010. “Es tracta d’un hospital públic i gratuït, només que s’administra a través d’una empresa”, ha apuntat Ruz, qui ha assenyalat que el Vinalopó “garanteix un servei sanitari públic, universal i gratuït a tot el municipi, perquè els nostres veïns puguen accedir a les millors instal·lacions amb els millors professionals”.

“Volem mostrar la nostra satisfacció perquè es continue gestionant d’aquesta manera l’àrea de Salut 24 que abasta Elx Este i els municipis de Crevillent, Asp, nord d’Oriola, el Fondó de les Neus i el Fondó dels Frares. No podem permetre’ns que els nostres ciutadans patisquen els problemes que hi ha hagut a Torrevella amb la reversió, la qual cosa s’ha traduït en llestes d’espera de molts mesos en especialistes, en Urgències es van quintuplicar i en les intervencions quirúrgiques van augmentar un 230 %”, ha assenyalat Ruz.

Ruz ha destacat el treball dels dos hospitals públics de la ciutat, el Vinalopó i General dels quals ha dit “han de treballar junts i de manera coordinada pensant únicament en els il·licitans i crevillentins, tant en l’estada i atenció hospitalària com en l’atenció primària”.

Per part seua, l’alcaldessa de Crevillent s’ha referit als avantatges que ha aportat la gestió d’aquest centre al llarg dels anys. “Els pacients de s’esperen 48 dies de mitjana per a una intervenció quirúrgica, la meitat que en la resta de centres de la Comunitat Valenciana, mentre que els temps d’espera en Urgències es mantenen per davall dels estàndards nacionals”.

També ha destacat que aquest hospital és referència en especialitats com a Medicina Nuclear o Cirurgia Cardíaca, i el segon amb més naixements de la província d’Alacant “per la quantitat de dones que trien aquest centre per a donar a llum a causa de la seua política d’humanització del part”. A més, ha destacat l’alta inversió realitzada en equipament a instal·lacions i l’acreditació de la Joint Commission International, el segell de qualitat més prestigiós del món en l’àmbit sanitari.

L’alcalde d’Oriola ha recordat que a aquest municipi l’afecten tres àrees de Salut, entre elles la del Vinalopó. “Hem notat molt el canvi de gestió a l’hospital del Torrevella”, ha apuntat Vegara, qui ha mostrat la seua alegria per la decisió “encertada” de mantindre la gestió del Vinalopó.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + ten =