L'impacte econòmic generat per la presència de la Dama ascendiria a 46 milions amb les xifres de visitants de l'any 2006

Un estudi realitzat per la Universitat Miguel Hernández i Cedelco assenyala el gran efecte positiu de l’exhibició del bust

L'impacte econòmic generat per la presència de la Dama ascendiria a 46 milions amb les xifres de visitants de l'any 2006
20/09/2023 -

L’estudi realitzat per la Universitat Miguel Hernández d’Elx i el Cercle Empresarial d’Elx i Comarca (Cedelco) assenyala que l’impacte econòmic per la presència de la Dama a la ciutat ascendiria a 46,6 milions d’euros, si es replicaren les xifres de visitants de l’any 2006, quan es van aconseguir una mica més de 384.000 visites durant els sis mesos d’estada a la ciutat. D’aquesta quantitat, 35,3 milions d’euros són en concepte d’efecte directe i 11,2 milions d’efecte indirecte.

L’alcalde Pablo Ruz, ha assenyalat el “impacte econòmic evident i notable en el municipi amb la presència de la Dama, però també l’aspecte social i transformador d’Elx quant a millora d’infraestructures o campanyes turístiques”. A més, “existeix un vessant sentimental i emocional que no es pot deslligar d’aquesta equació, i és l’afecte i l’afecte dels il·licitans per la seua Dama”.

Els professors de la UMH Marian Estrada i Antonio José Verdú, a més de l’investigador José Antonio Pérez Bastida, han sigut els encarregats de presentar aquest estudi, on han destacat l’impacte econòmic i social de la vinguda de la Dama a Elx, la seua implicació en el sector turístic i la creació d’ocupació i l’impacte en la vida de les persones.

Al mateix temps, aquest informe posa en relleu una sèrie de recomanacions com l’elaboració d’un pla estratègic que capitalitze el potencial cultural d’Elx amb la presència de la Dama, a més de crear un itinerari cultural i un ecosistema turístic amb el bust com a element principal. Però també la importància de realitzar una gestió econòmica individualitzada de la Dama i a nivell d’acció col·lectiva la posada en marxa d’una ruta ibera on Elx siga punt de partida i la creació de la Fundació de la Dama d’Elx.

Per part seua, el president de Cedelco, Salvador Pérez, ha assegurat que aquest informe “fonamentarà amb dades el retorn temporal de la Dama” i que està avalat per la UMH. A més, ha mostrat el suport a la iniciativa de l’Ajuntament d’Elx per a la volta del bust.

Aquesta vesprada tindrà lloc la presentació social de l’informe, que segons l’alcalde, s’elevarà al Ministeri de Cultura.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =