Llum verda a l'inici del projecte d'obres del bescanviador central d'autobusos de Doctor Car

El projecte està cofinançat amb fons europeus Next Generation i compta amb un pressupost de quasi 975.000 euros

Llum verda a l'inici del projecte d'obres del bescanviador central d'autobusos de Doctor Car
09/11/2023 -

La Junta Local de Govern ha aprovat l’inici de l’expedient de licitació del contracte d’obres d’adequació del bescanviador central d’autobusos dels carrers Doctor Car i Alfredo Llopis. Un projecte cofinançat amb fons europeus Next Generation i que compta amb un pressupost base de licitació de quasi 975.000 euros.

“Volem donar agilitat des del departament de Contractació per a executar un projecte que serà positiu per a Elx. Creiem en el projecte i seguirem avant amb ell”, ha assenyalat el portaveu adjunt Claudio Guilabert. Les obres del bescanviador tenen un termini d’execució de sis mesos. El projecte inclou la conversió en zona de vianants del segon tram del carrer Alfredo Llopis per a crear una zona verda, a més de la instal·lació d’una gran pèrgola central amb espai enjardinat, més punts de BiciElx i aparcament per a bicicletes. La zona comptarà amb paviment reciclat i il·luminació led.

En la reunió d’aquest dijous també s’ha autoritzat la redacció i tramitació del projecte modificat del contracte d’obres del projecte de restauració i museïtzació del refugi antiaeri núm. 4 del Passeig de Germanies, que inclou la urbanització de la plaça per a la seua obertura al públic com a centre expositiu de la guerra civil a Elx en el marc dels drets humans. Una modificació que inclou el manteniment de la creu en el centre de la plaça. El contracte va ser adjudicat en Junta Local de Govern el passat 28 de juny per 1,1 milions d’euros i un termini d’execució de sis mesos des de la formalització de l’acta de comprovació de replanteig que va tindre lloc el 6 de setembre.

La Junta Local també s’ha donat llum verda a adjudicar la licitació del contracte d’obres del “projecte per a l’execució d’actuacions d’eficiència energètica contemplades en l’estratègia EDUSI per a les instal·lacions dels edificis municipals a través d’un sistema de lots. D’una banda, les obres d’instal·lació de panells fotovoltaics en les cobertes dels col·legis Princesa d’Astúries, Clara Campoamor i León Felipe favor de la mercantil IENERPRO 2014, S.L, per un total de 248.050 euros. El lot dos contempla les obres d’instal·lació de panells fotovoltaics en les cobertes dels centres educatius López Orozco, Vicente Blasco Ibáñez, Reis Catòlics i Antonio Machado a favor de INTELLIGENT REAL SOLUTIONS, S.L. per 193.963 euros. El termini d’execució és de quatre mesos.

D’altra banda, s’ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvenció de combustible per als titulars de llicència d’Euro-taxi que presten el seu servei amb vehicles adaptats per a persones de mobilitat reduïda en el terme municipal d’Elx. La quantitat és de 42.000 euros amb una aportació màxima de 2.000 euros per petició. Al mateix temps s’ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvenció d’adaptació de vehicle per a titulars de llicència per un total de 20.000 euros, amb un màxim de 9.500 euros.

A més, s’ha aprovat el conveni de col·laboració amb l’Associació de Firaires La Il·licitana per a la instal·lació de la Fira d’Atraccions de Nadal en el Passeig de l’Estació. La inauguració serà el 5 de desembre i estarà oberta de manera ininterrompuda fins al 6 de gener. La fira comptarà amb 19 atraccions, amb les quals millorar l’oferta lúdica i d’oci a la ciutadania durant el període nadalenc. L’espai inclourà decoració lluminosa nadalenca, el gran con de Nadal, la Caseta de Papé Noel o la presència del patge dels Reis Mags.

Fora de l’ordre del dia de la Junta Local de Govern s’ha aprovat l’inici de l’expedient de licitació del contracte de serveis de serveis d’assistència tècnica de redacció de projectes, direcció d’obres i coordinació de seguretat i salut de rehabilitació i posada en valor de la casa de la Verge en Portes Encarnades.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen − twelve =