Mascletaes i espectacles pirotècnics de les Festes d'Agost d'Elx 2023: tota la programació

La Nit de l’Albà, les mascletaes nocturnes o un piromusical seran alguns dels actes més destacats dins del programa pirotècnic enguany

Mascletaes i espectacles pirotècnics de les Festes d'Agost d'Elx 2023: tota la programació
09/08/2023 -

La ciutat d’Elx es troba immersa de ple en els actes de les seues Festes d’Agost 2023 que enguany se celebraran fins al pròxim 15 d’agost. A més d’una àmplia programació musical amb els concerts de Vicco, Bertín Osborne o Omar Montes, el programa d’actes aquest 2023 també inclou un dels actes litúrgics estrela cada any com és el Mister d’Elx les representacions de la qual se celebraran els dies 14 i 15 d’agost. Repassem quins són els actes pirotècnics més importants dins del programa de les Festes d’Agost d’Elx aquest 2023.

Mascletà diària en el Passeig de l’Estació

El passeig de l’Estació acull cada dia des del passat el tret d’una mascletà dins del Concurs de Mascletaes Festes d’Elx. Així, cada dia a partir de les 14 hores la ciutat vibra amb el soroll i a l’explosió dels centenars de quilos de pólvora que formen part de l’estructura de cadascuna de les mascletaes que es dispararan amb motiu d’aquestes festes d’agost.

9 d’agost – Gran Piromusical

La nit del dimecres 9 d’agost serà una de les més especials de les festes, ja que es dispararà un espectacle piromusical en el qual el foc, la llum i la música es combinaran a la perfecció perquè la ciutadania que assistisca disfrute d’un gran tret pirotècnic que estarà a càrrec de la Pirotècnia Tamarit.

En concret, aquest piromusical es dispararà hui dimecres 9 d’agost a partir de les 00 hores i la ubicació triada per a la seua realització és l’aparcament en superfície del carrer Retor (al costat de l’Hort del Monjo).

Nit de l’Albà a Elx

10, 11 i 12 d’agost – Mascletaes nocturnes

Els dies 10, 11 i 12 d’agost Elx serà testimoni de tres trets pirotècnics nocturns que inundaran els carrers de la ciutat de soroll i olor de pólvora. La pròxima mascletà nocturna es dispararà al costat de la plaça de Castella durant la nit del dijous 10 d’agost a partir de les 00 hores i estarà a càrrec de la Pirotècnia La Alpujarreña.

En concret, la mascletà del divendres 11 d’agost se celebrarà en el passeig de l’Estació a partir de la 1.30 de la matinada. Estarà a càrrec de la Pirotècnia Torís i compte amb el patrocini de la Unió de Festers del Camp d’Elx. El dissabte 12 d’agost la mascletà serà a càrrec de les comissions de festes, ja que ha sigut organitzada per la Federació Gestora de Festejos Populars. El tret serà a les 22 hores a càrrec de la pirotècnia Mare Nostrum i també serà en el passeig de l’Estació.

13 d’agost – Nit de l’Albà

Sens dubte, un dels actes més especials de la programació pirotècnica d’aquestes festes és la Nit de l’Albà que se celebrarà a la ciutat d’Elx diumenge que ve 13 d’agost. Serà a partir de les 23 hores quan s’inicie l’ofrena de focs artificials a la Verge de l’Assumpció, patrona d’Elx. Així, des de les terrasses, ponts i llocs recòndits de la ciutat, els il·licitans llancen diferents focs artificials per a honrar a la Verge.

Finalment, és a la mitjanit quan es dispara la gran Palmera de la Mare de Déu des de la torre de Santa Maria i que finalitza aquest espectacle il·luminant el cel de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 14 =