Així serà el nou Centre de Salut d'Elx-Travalón que atendrà a 20.000 persones

En abril es licitaran les obres d’aquesta nova infraestructura sanitaria i es preveu que estiguen acabades en un termini de 18 mesos

Així serà el nou Centre de Salut d'Elx-Travalón que atendrà a 20.000 persones
23/02/2023 -

Elx comptarà l’any vinent amb un nou centre de salut a l’entorn de l’avinguda Travalón de la ciutat. Així, el nou Centre de Salut Elx-Travalón tindrà una superfície de 2200 metres quadrats i donarà assistència sanitària a unes 20.000 persones.

Precisament, el futur augment de població que espera registrar en els pròxims anys Elx ha sigut un dels motius pels quals la Conselleria de Sanitat ha donat llum verda a la construcció d’aquesta nova infraestructura sanitària a la ciutat. A més, aquest centre també contribuirà a reduir la càrrega assistencial en el Centre de Salut de Altabix, que actualment atén 46.000 persones.

A l’abril es licitaran les obres per a iniciar la seua construcció que es preveu que tinguen una duració de 18 mesos. Així ho va confirmar ahir el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, en la presentació del projecte del nou centre sanitari acompanyat per l’alcalde Carlos González. En total, l’administració autonòmica invertirà 7,2 milions d’euros per a executar aquest centre.

Com serà el nou Centre de Salut Elx-Travalón

Si bé encara no es coneix com es dirà aquesta nova infraestructura, el primer edil de la ciutat ha proposat que porte el nom d’Ernest Lluch, en honor al ministre que va impulsar la Llei General de Sanitat. Els 2.200 metres quadrats d’aquest centre estaran dividits en tres plantes i també comptarà amb zones verdes i terrasses.

En la planta baixa, hi haurà un nucli central de comunicació des del qual s’accedirà a les diferents àrees de planta i en el qual se situarà l’escala principal i els dos ascensors, un d’ells montacamillas. També se situarà en aqueixa mateixa planta l’àrea d’extraccions i les àrees pediàtriques (odontologia preventiva i pediatria) i treball social. I la Unitat de Conductes Addictives que tindrà un accés directe i independent des del carrer.

El primer pis albergarà medicina de família i rehabilitació. Totes dues zones disposaran de zona de terrassa que permetrà l’espera en l’exterior en medicina de família i la prolongació del gimnàs a l’exterior en rehabilitació. I en el segon, se situarà l’àrea d’atenció a la dona i maternitat i la zona administrativa, totes dues àrees tindran també vinculada una zona exterior.

Quant als professionals sanitàries que treballaran en el centre, des de la Conselleria han apuntat que es comptarà amb la plantilla de l’actual Centre de Salut de Altabix, encara que també es crearan noves places. En concret, dos de metge de família, una de pediatra, cinc d’infermeria, cinc d’auxiliars d’infermeria, tres d’administratius i una d’higienista dental.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + eighteen =