PLD Space ajorna el llançament del Miura pel vent

Els vents en altura i ràfegues han impedit el llançament del coet il·licità, a espera de definir una nova data

PLD Space ajorna el llançament del Miura pel vent
31/05/2023 -

L’esperat llançament del coet Miura 1 ha sigut ajornat de nou, la astronave que anava a ser llançada des de Huelva es quedarà de moment en la terra. El primer intent de llançament del coet espanyol, ha hagut d’avortar-se a causa d’esdeveniments com a ratxes de vent i en altura que dificultaven el transcurs normal de l’operació.

PLD Space, tenia fixat el llançament del Miura 1 des d’aquest matí a les 6.30 fins a les 10 com a hora límit concedida per Defensa. No obstant això, l’enlairament s’ha vist interromput en diverses ocasions per comportaments imprevistos del projectil, que ha vist retardat definitivament el seu enlairament a les 8.25.

D’aquesta manera, quedava postergada de nou la posada en òrbita del coet made in Elx que numeroses persones havien acudit a veure com a espectadors, a més d’haver sigut tallat trànsit i marítim per a no entorpir el llançament de PLD, però que finalment una força major ha ajornat, ja que el llançament d’una aeronau pot ser afectada a tenor de qualsevol afecció, sent un procés de gran complexitat. Un dels elements clau en la fase de llançament és la climatologia, és un instant crític, per això s’havia programat a les 6 del matí, considerant-se un interval de més estabilitat. Per al correcte llançament han de donar-se vents de fins a 20 km/h, sense vents en altura i absència de fenòmens tempestuosos potencials en els voltants. Les ratxes de vent que s’han donat durant l’intent de llançament han sigut una de les raons per a ajornar-lo.

En conclusió, l’aeroespacial il·licitana PLD Space i el INTA es disposaran a partir d’aquest moment per a programar una nova finestra amb la qual poder marcar aqueix “abans i després” en la indústria aeroespacial alacantina, valenciana i espanyola.

 

D’Elx a l’Espai

El Miura 1 és un demostrador tecnològic que té com a fi testar les condicions que experimentarà el seu germà major, el Miura 5, i validar així les condicions reals de la tecnologia desenvolupada fins al moment per PLD Space. Per tant, es tracta d’un coet a escala d’un altre de major magnitud que es posarà en òrbita en el pròxim 2025 des de la Guaiana Francesa. El Miura 5 tindrà una podrà tindre una càrrega de fins a 100 quilos i convertirà a l’empresa il·licitana en l’única companyia privada d’Europa amb capacitat per a enviar càrrega a l’espai.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =