Vectalia posa en marxa una ruta d'autobús que uneix Elx i Alacant en 25 minuts sense parades

Elx Rodalia ha ampliat la seua flota d’autobusos i ha creat tres noves rutes que uneixen Elx, Crevillent, Santa Pola, Gran Alacant i Alacant ciutat

Vectalia posa en marxa una ruta d'autobús que uneix Elx i Alacant en 25 minuts sense parades
21/09/2023 -

Viatjar en transport públic entre les ciutats d’Alacant i Elx és ara una mica més fàcil gràcies a la nova ruta amb autobús que ha creat l’empresa Vectalia (l’encarregada de gestionar el nou contracte) per a unir aquestes dues urbs en menys de 25 minuts. Així, aquest nou servei es va posar en marxa a la fi del passat mes d’agost, però fou ahir quan es va presentar oficialment a Elx amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Així, aquest nou servei express d’autobús (la línia 250) uneix Elx i Alacant en tan sols 25 minuts, ja que durant la ruta no fa cap parada. En total, cada dia realitza 54 expedicions (27 d’anada i altres 27 de tornada) i la primera eixida és a les 6 del matí i l’última a les 22.15 hores. Les freqüències de pas, tal com ha detallat el consistori municipal, són de 30 minuts.

A més de la nova ruta directa entre Elx i Alacant també s’han creat altres dos nous trajectes. La primera d’elles és la línia 252 que connecta Crevillent i Alacant, també de manera directa i sense parades, amb un trajecte de 50 minuts, (8 serveis en cada sentit). I la segona és la línia 255b amb la qual l’usuari pot anar des de Gran Alacant fins a Elx, donant l’opció als veïns de Gran Alacant de poder desplaçar-se fins a l’Hospital General d’Elx.

La línia hereva de l’anterior concessió com la que unia Elx, Crevillent i Alacant, es dirà la 251a. A més, la línia 251b és la que connectarà el Parc empresarial d’Elx, Torrellano i Alacant, i la línia 253 connectarà Crevillent i Elx, les quals faran part del recorregut de l’antiga línia 90. I la línia 255a que connecta Elx i Santa Pola.

Tarifes dels autobusos

A més d’una flota d’autobusos renovada, el servei d’Elx Rodalia (que presta la companyia Vectalia) ha renovat el seu sistema de bons i tarifes per a fer-ho més senzill. Així, a més del Bo multiviatge (per al públic general), també s’han creat targetes per a col·lectius específics com el Bo Jove (menors de 18 anys), Unibono (estudiants universitaris), Bo Sostenible (majors de 18 anys empadronades en les localitats de l’àmbit) i Bo Contigo (persones de col·lectius vulnerables).

Tota la informació sobre les línies i els nous bons i tarifes es pot consultar en la pàgina web www.elxrodalia.vectalia.es.

La primera xarxa metropolitana de baixes emissions

Les noves rutes d’Elx Rodalia aconsegueixen connectar tota la comarca del Baix Vinalopó i, especialment, cobreixen els trajectes que connecten els municipis d’Elx, Crevillent, Santa Pola, Gran Alacant i Alacant ciutat. Una aposta pel transport públic que ha nascut amb un pilar fonamental: la sostenibilitat i les baixes emissions. De fet, Elx Rodalia s’ha convertit en la primera xarxa metropolitana de baixes emissions de la Comunitat Valenciana amb una flota renovada de 18 autobusos de baixes emissions.

Els vehicles compten amb wifi a bord, a més de carregadors USB per a fer un viatge més còmode. Tota la flota serà un espai cardio protegit gràcies a que cada autobús portarà a bord un desfibril·lador per a qualsevol emergència juntament amb una formació prèvia de tots els conductors. La flota està formada per vehicles model Intouro M de Mercedes Benz de motorització ECO. Cada vehicle compta amb una capacitat per a transportar a 80 usuaris. A més, estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i són totalment accessibles.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − seventeen =