La Generalitat Valenciana reprén el control de Ciutat de la Llum per a la seua reobertura com a estudis cinematogràfics

El Consell està accelerant les reunions amb empreses de rodatge i audiovisuals que ja estan interessades a treballar en els estudis d’Alacant

La Generalitat Valenciana reprén el control de Ciutat de la Llum per a la seua reobertura com a estudis cinematogràfics
01/07/2022 -

La Generalitat Valenciana recupera aquest divendres, 1 de juliol, l’activitat i el control de Ciutat de la Llum d’Alacant per a la reobertura dels seus estudis cinematogràfics que situaran a Alacant com a seu del major centre de producció audiovisual de tota Europa.

Tal com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, després d’una sèrie de llargues negociacions i intens treball, la Generalitat va aconseguir la supressió de les restriccions que, per una mala gestió de l’anterior govern, impedien desenvolupar en Ciutat de la Llum activitats econòmiques fins a juny de 2027.

Així doncs, els 320.000 metres quadrats de superfície i platons de Ciutat de la Llum inicien des de hui una nova marxa i ja estan a punt per a reprendre l’activitat cinematogràfica.

Els espais de Ciutat de la Llum naixen renovats i adaptats a les noves necessitats que el mercat audiovisual demanda en aquests moments i converteix a la indústria del cinema en un potent actiu que impulsarà l’economia valenciana.

Des del Govern valencià s’han agilitat les tasques de condicionament i posada en marxa de totes les instal·lacions i en data de hui els platons 1 i 2 ja estan disposats per a poder acollir els primers rodatges.

De fet, s’estan accelerant les reunions amb empreses de rodatge i d’audiovisuals que ja estan interessades a treballar en els estudis d’Alacant. Des del Consell es manté una postura dialogant i oberta per a escoltar les propostes i es preveu que a la fi d’any els estudis de Ciutat de la Llum puguen acollir ja els primers rodatges.

En aquesta nova etapa el Consell preveu que l’activitat en Ciutat de la Llum genere una inversió productiva en la Comunitat Valenciana de prop de 850 milions d’euros en cinc anys, entre creació d’ocupació, pernoctacions, contractes de serveis, etc i situarà a Alacant al capdavant de la reactivació econòmica de tot el territori valencià.

En aqueix sentit, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha assenyalat que “el sector audiovisual compta amb l’impuls i el suport decidit d’aquest Consell, que treballa des del primer dia per a potenciar el seu creixement.”

Al seu torn, Josefina Bueno ha ressaltat “l’enorme esforç que ha realitzat aquest Consell des de 2015 per a poder donar ús al complex d’instal·lacions de Ciutat de la Llum. Unes instal·lacions que havien quedat bloquejades per al desenvolupament de qualsevol activitat econòmica i, especialment, cinematogràfica després que la nefasta gestió dels anteriors governs al Botànic portaren a la imposició d’una sanció per part de la Comissió Europea, que va tindre unes repercussions econòmiques milionàries”.

“Ara, gràcies a la incansable labor d’aquest Consell i del President que han aconseguit traslladar a les autoritats europees la serietat del projecte econòmic i polític del Govern valencià, aqueixa sanció s’ha alçat”, ha manifestat la consellera Bueno.

Per tot això, Josefina Bueno ha volgut ressaltar la importància que aquest projecte suposa per a “posicionar a Alacant com a sinònim de progrés per a la Comunitat i com a referent del mercat audiovisual europeu.”

Per part seua, el director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes, ha destacat el fet que “la demanda per part de les productores cap als estudis de Ciutat de la Llum és ja tangible, fins i tot abans d’eixir a la promoció i a la comercialització, de fet, nombroses productores ens han mostrat ja el seu interés per començar a fer produccions”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + fourteen =