Las obras para ampliar el Hospital Vega Baja comenzarán antes de final de año con un presupuesto de 70 millones de euros

Les obres per a ampliar l’Hospital Vega Baixa començaran abans de final d’any amb un pressupost de 70 milions d’euros

Las obras para ampliar el Hospital Vega Baja comenzarán antes de final de año con un presupuesto de 70 millones de euros
02/08/2022 -

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha presentat aquest dimarts les obres d’ampliació de l’Hospital Vega Baixa d’Oriola, que suposen una inversió de 70 milions d’euros i que permetran una millora de l’atenció sanitària per a la població d’Oriola. Es preveu que l’actuació comence abans de final d’any, segons ha anunciat el conseller.

La setmana passada es va publicar en la Plataforma de Contractació la licitació de les obres per valor de 69,4 milions d’euros. A aquest pressupost s’afigen els 758.170 euros de la redacció del projecte i de la direcció d’obra, que completen la inversió total d’aquest projecte.

Durant la presentació, el conseller de Sanitat ha destacat la importància d’aquestes obres per a la població d’Oriola. Segons ha explicat Miguel Mínguez “les obres d’ampliació augmentaran la capacitat i superfície d’aquest hospital en un 40% més, la qual cosa ens permetrà millorar els serveis assistencials”. A més, “aquesta ampliació permetrà incrementar també la capacitat d’hospitalització en 52 llits”, ha afegit.

L’actual edifici de l’Hospital Vega Baixa té una superfície construïda de 36.300 metres quadrats, i després de les obres d’ampliació serà un centre hospitalari amb més de 50.000 metres quadrats de superfície en total, és a dir, la superfície s’amplia en 14.696 metres quadrats més.

Dues noves edificacions

En aquest sentit, les obres contemplen la construcció de dos nous edificis que es connectaran a l’actual centre hospitalari. Segons ha explicat el conseller de Sanitat, “un dels objectius principals d’aquesta ampliació és crear espais nous per a potenciar i millorar els serveis d’atenció ambulatòria d’aquest hospital.

Per això, les noves edificacions albergaran serveis com les consultes externes, hospital de dia o cirurgia ambulatòria, entre altres. A més, això permet alliberar espai per a augmentar la capacitat d’hospitalització”.

En concret, la nova edificació situada en la planta nord comptarà amb planta baixa i dues altures, i albergarà les consultes externes, l’Hospital de Dia, Salut Mental i la centralització de les instal·lacions elèctriques i d’aigua.

D’altra banda, l’edificació situada en el sud tindrà una planta baixa i una altura. En aquest edifici se situaran les unitats de cirurgia major i menor ambulatòria, àrea d’endoscòpies i àrea d’hemodiàlisi. Aquest edifici s’ha situat pròxim al bloc quirúrgic, UCMA i UCI, de manera que es trobe pròxim als recursos assistencials amb els quals requereix una major relació espacial.

Així mateix, el projecte contempla també una plataforma en la planta baixa que connecte i facilite els accessos exteriors als diferents edificis. A més, es reorganitzarà la parcel·la per a optimitzar la zona d’aparcament.

Assistència garantida durant les obres

D’altra banda, el conseller de Sanitat ha assenyalat que “les obres es realitzaran sense interrompre el funcionament normal del centre, de manera que qualsevol ciutadà que requerisca d’atenció sanitària durant el període que duren les obres la tindrà garantida amb plena normalitat”. S’estima que la duració de les obres serà d’uns 30 mesos.

En una primera fase es realitzarà la rampa temporal per als vehicles d’urgències, adequació del nou heliport, les noves zones d’aparcament i demolició de les construccions existents. Així mateix, en la següent fase es durà a terme la construcció de l’edificació situada al nord, el primer tram de la plataforma i les connexions amb l’edifici existent.

Més endavant es construirà l’edificació sud, la resta de la plataforma i les connexions amb l’actual edifici. Finalment, es realitzarà la urbanització de la parcel·la, el clos perimetral i l’accés d’usuaris i personal.

Ampliació del CSI Orihuela Costa i Guardamar del Segura

D’altra banda, el conseller de Sanitat ha anunciat que al setembre eixiran ja a licitació la redacció del projecte i direcció d’obra dels projectes d’ampliació del centre de salut Orihuela Costa i del centre sanitari integrat de Guardamar del Segura.

En aquest sentit, ha assenyalat que “des de Sanitat s’està duent a terme un important esforç i s’estan agilitant al màxim les obres de millora de les infraestructures sanitàries, perquè tots els ciutadans independentment d’on residisquen, reben la millor atenció sanitària”.

Les obres d’ampliació del centre de salut Orihuela Costa suposaran una inversió de 3,3 milions d’euros i consistiran en una ampliació del centre en 1.600 metres quadrats. Aquest augment de la capacitat del centre permetrà doblegar les consultes de medicina familiar i d’infermeria, així com afegir una nova consulta de pediatria. D’altra banda, s’ampliaran els punts d’informació de recepció i crear nous serveis com una àrea d’atenció a la dona i noves consultes per al Punt d’Atenció Continuada.

D’altra banda, les obres que es realitzaran en el Centre Sanitari Integrat de Guardamar del Segura, la inversió del qual ascendirà a 2 milions d’euros, suposaran una ampliació del centre en 945 metres quadrats més. Gràcies a aquestes obres es pretén reorganitzar i modificar les entrades al centre sanitari.

A més, es crearan 5 consultes de medicina de família i 2 d’infermeria; i en pediatria, es crearà una de pediatria i una altra d’infermeria pediàtrica. Així mateix, el projecte incorpora una àrea de rehabilitació, àrea d’atenció a la dona i dues noves consultes per al Punt d’Atenció Continuada.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − ten =