L'alcalde d'Oriola, Pepe Vegara, sol·licita l'increment de les freqüències de l'AVE a Madrid

Considera que l’estació intermodal està sent un èxit dins de les existents en ciutats mitjanes

L'alcalde d'Oriola, Pepe Vegara, sol·licita l'increment  de les freqüències de l'AVE a Madrid
21/08/2023 -

L’alcalde d’Oriola, Pepe Vegara, ha expressat la seua sorpresa per les decisions adoptades per RENFE com l’autorització a un nou operador ferroviari per al trajecte Madrid-Elx, sense tindre en compte que l’estació d’AVE d’Oriola dona servei a una comarca amb més de 400.000 habitants i que fins hui ha posat de manifest la seua rendibilitat.

Vegara ha argumentat, mitjançant un escrit enviat al president de l’entitat Isaïes Táboas, que en la mensualitat de març de 2021 es va produir una fita a la ciutat d’Oriola com va ser la posada en marxa del servei d’Alta Velocitat en l’estació intermodal Miguel Hernández, amb una proposta austera, dues freqüències, en atenció a la situació de pandèmia per la COVID 2019. Des del primer moment va tindre un elevat èxit com demostren els 5.400 usuaris que van utilitzar aquest mitjà de transport en la mensualitat d’agost de 2021, unint la ciutat d’Oriola i de Madrid en tot just 2 hores i 20 minuts.

Continua assenyalant el sorprenent que suposa altres decisions adoptades per RENFE que “contradiuen l’expressat per l’entitat i que estan recollides en els mitjans de comunicació com la proposta de recuperació de les freqüències de la línia Alacant-Madrid en els termes anteriors a la pandèmia, més no s’estableix que aquest increment de freqüències s’aplique també a la línia Orihuela-Madrid”, ha explicat Vegara.

Una altra de les propostes presentades va ser que en les dues freqüències que ara disposa Orihuela, dos trajectes tinguen parades a les ciutats de Villena i Elx, la qual cosa suposarà l’increment de quaranta minuts en el trajecte, elevant-se d’aquesta manera el temps de trasllat per a l’usuari fins a les 3 hores i 18 minuts i del preu en el bitllet. Aquesta mesura portarà a una reducció dràstica dels usuaris que, per a major temps i menor preu, optarà per l’estació d’Alacant i no per l’estació d’Oriola.

Per a l’alcalde oriolà tot això és profundament contradictori, no sols amb les magnífiques dades que fins ara la línia AVE ha tingut a Oriola sinó a més que no potencie una estació intermodal que està sent un èxit dins de les existents en ciutats mitjanes. “Hem de recordar-li que som l’única ciutat mitjana d’Espanya que té la seua estació d’AVE en el centre de la ciutat, evitant d’aquesta manera, transports privats innecessaris”, indica Vegara.

Reunions

Per les decisions adoptades per RENFE, l’alcalde d’Oriola ha encarregat la redacció d’un nou informe a la Universitat d’Alacant perquè acredite la necessitat d’incrementar les freqüències a la ciutat d’Oriola i obtindre la plena productivitat de la línia AVE. A més, ha sol·licitat la celebració de dues reunions, d’una banda, amb el president de l’entitat i, per un altre, amb el director general de RENFE Viatgers, Ramón Azuara, en aquest últim cas, a fi de definir quins són els serveis que es dispensaran en l’estació intermodal d’Oriola que permet el trànsit de trens tant de rodalia com de llarga distància així com de parada del tren d’Alta Velocitat que uneix les ciutats de Múrcia i Alacant i servisca d’eix de connexió amb Madrid i Barcelona. En aquestes trobades Vegara reivindicarà també la millora de la línia i dels trens de rodalia.

Finalment, l’alcalde d’Oriola ha sol·licitat també una reunió urgent amb OUIGO Espanya després d’haver tingut coneixement dels enllaços Madrid-Elx i Madrid-Múrcia, considerant que és fonamental que els trens d’aquesta companyia tinguen també parada en l’Estació d’AVE de la ciutat d’Oriola, puix que no sols seria una oferta molt interessant per als residents a la comarca sinó també per als milers de turistes que la visiten.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 3 =