Oriola renova la distinció de la Sendera de Cap Roig com a Sendera Blava 2022

Oriola renova la distinció de la Sendera de Cap Roig com a Sendera Blava 2022
06/05/2022 -

Recentment, la Sendera que discorre entre les platges de Cala Capità i La Caleta, en Cap Roig, ha obtingut el distintiu de Sendera Blava 2022, atorgat per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

Ángel Noguera ha manifestat que “l’impuls que des de la regidoria d’Infraestructures, que ja va fer possible aquest guardó l’any 2021, ha permés la renovació d’aquest reconeixement relatiu a la millora dels serveis mediambientals i culturals que des d’aquest Ajuntament es presta al conjunt de la societat, en transformar aquest espai en un valuós recurs per a la interpretació ambiental, el gaudi de la naturalesa i la realització d’activitats esportives i d’oci a l’aire lliure”.

La sendera en qüestió transcorre paral·lel a la línia de costa i inclou un total de cinc miradors, presentant varietat de materials d’alt interés geològic en els seus penya-segats i platges, així com elements d’alt valor patrimonial, com la Torre de Cap Roig, edificació militar tipus torre guaita del segle XVI, catalogada com a Bé d’Interés Cultural.

Al llarg dels seus 2,5 quilòmetres de recorregut es pot gaudir del paisatge marí, des de Cap Roig fins a la Mànega de la Mar Menor i Illa Grosa, observant les ombres en l’aigua de les prades de Posidònia Oceànica, que formen autèntics boscos submarins que serveixen de refugi i aliment als animals aquàtics.

En la zona terrestre cal destacar l’abundant existència d’arbust protegit conegut com Jarilla Cap de Gat, i quant a la fauna, cal esmentar l’existència d’espècies de sargantana cua-roja, abellerol comú, capsigrany comú i corb de mar gran, entre altres.

“Amb tot això, cal ressenyar que les millores proposades per part de l’organisme atorgant del guardó per a futures convocatòries, es pretenen complementar amb actuacions a impulsar per part de la regidoria d’Infraestructures, que té la intenció de millorar aquest espai per al major gaudi de residents i visitants” ha expressat el regidor d’Infraestructures.

Amb aquest reconeixement es fomenta connexió de la xarxa de llocs amb Bandera Blava mitjançant senderes que ajuden a posar en valor espais naturals i d’interés cultural i patrimonial pròxims a platges o port esportius que compten amb la Bandera Blava com són les 11 platges d’Oriola.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fifteen − eleven =