La paradisíaca platja alacantina que cobrarà 12 euros per deixar el cotxe al pàrquing

La cala Moraig és pionera en la Comunitat Valenciana amb aquest sistema que pretén evitar la massificació

La paradisíaca platja alacantina que cobrarà 12 euros per deixar el cotxe al pàrquing
30/03/2023 -

L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell ha anunciat el llançament d’un nou sistema de control de vehicles amb pàrquing de pagament en la cala del Moraig i el seu entorn, a partir del dissabte 1 d’abril. La mesura s’ha pres per a atallar la massificació en la zona i protegir l’entorn natural del LIC Penya-segats de la Marina, on l’augment considerable de visitants en els últims anys ha posat en perill l’equilibri de la zona.

La taxa de 12 euros al dia per vehicle s’aplicarà en horari de 9.00 a 19.00 hores, des de l’1 d’abril fins al 15 d’octubre, i serà gratuïta per als empadronats que paguen l’impost de circulació (IVTM) en el municipi. La mesura té com a objectiu evitar la sobrecàrrega de vehicles i la degradació de l’entorn, al mateix temps que es fomenta l’estalvi energètic i la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle.

Per a efectuar l’aparcament, qualsevol vehicle que accedisca més de 20 minutos a la zona, ja siga de visitants com de residents en el municipi, haurà de disposar de reserva. La reserva pot efectuar-se prèviament a través de la web www.calamoraig.es o l’App Reserves Cala Moraig, o in situ en el mateix pàrquing traient un tiquet en el quiosc de pagament. A més, existeixen places senyalitzades que són d’ús exclusiu per a residents, persones amb diversitat funcional i una zona exclusiva per a motos, que també es beneficiaran de la gratuïtat.

Tot el procés de control es realitza a través d’un modern sistema de lectors de matrícules i sensors que registren tots els vehicles que accedeixen a la zona. No serà necessari posar el rebut en el parabrisa dels cotxes.

El sistema compta amb sis panells informatius en diferents punts estratègics per a evitar desplaçaments innecessaris si la cala està plena. En el cas de disponibilitat de places, els panells indiquen el nombre de vacants disponibles, la qual cosa permet un ús racional i descongestionat de l’entorn natural.

A més, a l’estiu s’oferirà el servei d’autobús llançadora gratuït amb parada en diversos punts que porta als banyistes a la platja sense necessitat de pagar per estacionar el vehicle en el pàrquing.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fifteen + one =