El Pla Vega Renhace del Consell presenta a Benejúzar els projectes prioritaris per a la comarca

El director de l’oficina d’Orihuela del Vega Renhace, Antonio Alonso, ha visitat fins hui 17 municipis de la Vega Baixa

El Pla Vega Renhace del Consell presenta a Benejúzar els projectes prioritaris per a la comarca
19/07/2021 -

El comissionat del Pla Vega Renhace del Consell i director de l’oficina d’Oriola d’aquest pla, Antonio Alonso, ha presentat al costat de l’alcalde i a la regidora d’Imatge Urbana de Benejúzar, Miguel López i Soledad Meseguer, respectivament, les actuacions prioritàries de l’estratègia traçada per a la Vega Baixa arran de la DANA de setembre de 2019, que va assolar la comarca.

En el transcurs de la reunió, Antonio Alonso ha explicat en quin grau d’execució es troben els projectes per a la regeneració de la Vega Baixa i s’ha atés les demandes del municipi que va ser un dels més afectats per la DANA de setembre de 2019, atés que la localitat està flanquejada per dues rambles. Unes actuacions entre les quals destaquen els Plans Municipals d’Emergència (PME) que, al seu torn, són el germen d’un pla d’emergències de caràcter comarcal.

Per part seua, l’alcalde de Benejúzar ha exposat un projecte de drenatge sostenible, relacionat amb l’actuació número 7 del Pla Vega Renhace, és a dir, amb els sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS). Es tracta de la recuperació de l’antiga depuradora, situada en un paratge natural, per a convertir-la en un parc sostenible de caràcter comarcal. Una iniciativa que recupera la muntanya del municipi perquè siga un atractiu de turisme mediambiental.

A més, Benejúzar estudia altres actuacions en el nucli urbà per a alleujar l’evacuació d’aigües pluvials; una d’elles és la creació d’un jardí amb basses de contenció per a laminar l’aigua, d’aquesta manera, es frenaria la velocitat a la qual discorre l’aigua en cas de pluges torrencials.

Seguint amb la ronda de reunions per a donar a conéixer el Pla Vega Renhace, amb la d’aquest dilluns ja s’han visitat 17 dels 27 municipis de la comarca, amb un únic objectiu: dissenyar una estratègia integral per a la resiliència d’aquest territori del sud de la província d’Alacant.

Aquestes visites tenen com a fi donar a conéixer amb tot detall les actuacions del Pla Vega Renhace de la Generalitat, van començar el mes de febrer i s’han visitat en concret Albatera, Almoradí, Benferri, Daya Nueva, Daya Vieja, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Oriola, Pilar de la Horadada, Rafal, San Isidro, Torrevella, Algorfa, Catral i Callosa de Segura.

A més, el comissionat del Pla Vega Renhace del Consell i director de l’oficina d’aquest pla a Oriola, Antonio Alonso, s’ha reunit també amb l’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva. Un municipi que pertany a una altra comarca, Baix Vinalopó, però vinculat a la Vega Baixa per la seua proximitat geogràfica; de fet, les pedanies de Sant Felip Neri, Les Casicas, Del patrimoni reial i Rincón dels Pablos estan integrades a la Vega Baixa.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen + thirteen =