Els centres educatius de Sant Vicent del Raspeig reben tallers de prevenció de les drogodependències

Els centres educatius de Sant Vicent del Raspeig reben tallers de prevenció de les drogodependències
11/02/2022 -

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, dependent de la Regidoria de Benestar Social i Educació de l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, en coordinació amb els centres educatius del municipi, organitza i imparteix diferents programes i tallers entre l’alumnat per a la prevenció del consum de drogues i altres conductes addictives, com pot ser l’abús de les noves tecnologies o els jocs d’atzar. De la mateixa manera, també es dona suport tècnic als docents, facilitant-los tot el material necessari per a la seua aplicació a l’aula. Aquesta iniciativa serà present fins al final del curs escolar.

L’acció preventiva d’aquesta Unitat, té lloc en diferents àrees, sent l’Escolar una de les de major rellevància. La població jove, xiquets i xiquetes, així com adolescents, és una de les dianes preferents d’actuació per les seues especials característiques psicosocials.

La Regidora de Benestar Social i Educació, Isabel Candela, explica que l’escola és considerada un espai idoni per al desenvolupament d’activitats dirigides a una prevenció integral i destaca que “és un espai que permet implicar la comunitat escolar en el seu conjunt, tant a professors com alumnes, i també als pares. En aquest sentit, l’actuació coordinada amb els diferents centres educatius del municipi resulta indispensable”.

Actualment, un terç de la població de Sant Vicent del Raspeig són menors de 35 anys, sector de població on tots els especialistes aconsellen dedicar els majors esforços per a previndre i/o retardar el contacte amb les drogues, oferint alternatives de vida saludable.Diversos àmbits d’actuació

La UPCCA també desenvolupa la seua activitat en l’àrea Familiar, facilitant i potenciant les seues competències com a principal factor de protecció, a través d’escoles de família i atencions directes.

En moltes ocasions, són les famílies les primeres a detectar situacions de risc, per la qual cosa des d’aquesta Unitat s’ofereix atenció i assessorament a familiars de joves iniciats en el consum de drogues i/o altres conductes addictives. S’organitzen activitats grupals amb famílies i, d’aquesta manera, es treballen aspectes relacionats amb la criança positiva i l’enfortiment de les relacions familiars.

Així mateix, des de la UPCCA es realitzen intervencions individuals, proporcionant un espai de suport, assessorament i atenció personal a joves que comencen a presentar un consum problemàtic de substàncies o altres conductes addictives, com poden ser les TICS o els jocs d’atzar, per a poder explorar les causes d’aquesta situació.

Finalment, una altra àrea de rellevància és la Comunitària, on s’enfoquen activitats de coordinació amb diversos agents i atenció a la població general. Aquestes accions estan encaminades a la conscienciació de la població en els problemes i danys relacionats amb el consum de drogues i/o altres conductes addictives.

Dues formes per a accedir al servei prestat per la UPCCA:

• Directe: Per iniciativa pròpia una persona jove, o els seus familiars, pot sol·licitar una entrevista amb el personal tècnic responsable, a través del telèfon: 680 22 82 51 o bé per correu electrònic: upcca.salgeiis@gmail.com
També, a través de la Regidoria d’Educació en el telèfon: 965 67 50 65 o per correu electrònic: educacion@raspeig.org

• Derivat: En la UPCCA també s’atenen persones derivades per altres serveis comunitaris (socials, educatius, sanitaris, etc.).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × 5 =