L'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig destinarà 100.000 euros a la implantació d'instal·lacions solars fotovoltaiques en cinc edificis municipals

La regidor Lourdes Galiana assegura que el projecte suposa un avanç important perquè permetrà reduir les despeses i estendre una gestió sostenible

L'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig destinarà 100.000 euros a la implantació d'instal·lacions solars fotovoltaiques en cinc edificis municipals
18/09/2023 -

L’Ajuntament de Sant Vicent, a través de l’àrea de Contractació, ha elevat a la Junta de Govern la contractació d’obres per a la implantació d’instal·lacions solars fotovoltaiques d’autoconsum en dependències municipals.

El projecte, que ix a licitació per un import pròxim als 100.000 euros, permetrà que s’instal·le en immobles de titularitat municipal aquest tipus d’equipament de generació d’energia que subministrarà electricitat de manera neta i gratuïta.

La regidor de Contractació, Lourdes Galiana, ha explicat que “amb l’agilitació d’aquest procés de licitació donem l’impuls final necessari per a posar en marxa, a partir del pròxim any, millores en els edificis municipals orientades a l’estalvi del consum d’energia i a la reducció dels costos de funcionament de les instal·lacions”.

L’edil ha qualificat com “un avanç important la inversió perquè permetrà, no sols disminuir les despeses, sinó també estendre una gestió sostenible dels recursos que ha d’estar cada vegada més present en totes les administracions públiques”. En aquest sentit, ha assenyalat que “aquest és un dels objectius pels quals apostarà durant aquesta legislatura aquest equip de Govern”.

Per al desenvolupament d’aquest projecte s’ha dut a terme un estudi de les cobertes i edificis més favorables per a la instal·lació dels panells solars. Aquests espais municipals seran, previsiblement, la Biblioteca Municipal Miguel Delibes, l’edifici de la Regidoria d’Esports situat a la Ciutat Esportiva, el Centre Social del barri Santa Isabel, el departament de Manteniment i Serveis i la central de la Policia Local de Sant Vicent del Raspeig.

La intervenció per a la instal·lació dels equips durarà 180 dies des del seu inici i està previst que els dispositius fotovoltaics entren en funcionament en el primer trimestre del pròxim any.

En els pròxims dies, després de la seua publicació en la plataforma de contractació del sector públic, s’obrirà el procés de presentació d’ofertes per a les empreses interessades que disposaran d’un període de 20 dies naturals per a traslladar les seues propostes.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen − two =