L'Ajuntament netejarà en sis dies més de mig centenar d'abocadors incontrolats a Sant Vicent

El alcalde, Pachi Pascual, visita el operativo puesto en marcha que en una sola jornada ha extraído 53 toneladas de residuos de los 14 puntos negros recorridos

L'Ajuntament netejarà en sis dies més de mig centenar d'abocadors incontrolats a Sant Vicent
20/09/2023 -

L’Ajuntament ha posat en marxa aquesta setmana un nou pla extraordinari per a la neteja de més de mig centenar de punts d’abocament incontrolat localitzats en el terme municipal de Sant Vicent. Els treballs, que van començar ahir, han permés eliminar en la primera jornada d’intervenció tot tipus de residus depositats irregularment en 14 espais situats en diverses partides i barris del municipi dels quals es van extraure 53 tones d’abocaments.

L’alcalde, Pachi Pascual, i el regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Antonio Díaz, han fet un seguiment de les primeres actuacions d’aquesta mesura de xoc que es prolongarà fins la setmana vinent amb el recorregut d’un itinerari supervisat pels serveis tècnics en coordinació amb l’equip de l’empresa Prezero, que executa les labors de neteja.

Pascual ha assegurat que “s’ha fet un gran esforç per a fer possible un desplegament important de recursos que ha permés la posada en marxa d’un operatiu format per un equip d’operaris especialitzats que treballa de manera intensiva amb el suport de personal municipal i de la Policia Local i l’ajuda de diferents vehicles especials i maquinària pesant per a la recollida, depòsit i trasllat de tones de residus”.

L’alcalde s’ha mostrat satisfet pels primers resultats reeixits. “En un sol dia hem vist els grans avanços d’un projecte que va començar a gestar-se des del principi de legislatura i ara és una realitat, complint així el compromís de millora de la neteja que adquirim amb els veïns de Sant Vicent”. Durant la seua visita a l’abocador eliminat en Tossal Redó, Pascual ha anunciat que, a més de la neteja, “es prendran altres mesures com l’increment de la vigilància policial per a evitar actituds incíviques i el canvi d’ubicació d’alguns contenidors en consens amb els veïns”.

El primer edil i el regidor de Serveis van presenciar ahir tot el procés de neteja dut a terme al Tossal Redó acompanyats pel president de l’Associació de Veïns de Baiona Alta Tossal Redó, Sebastián Lozano. Després de la trobada, l’alcalde ha remarcat que “per a posar fi a una situació insostenible produïda per la proliferació dels abocaments il·legals no és suficient amb fer accions extraordinàries que tenen un gran cost per a tots els sanvicenteros”.

En aquest sentit, Pascual ha expressat que “necessitem tota la col·laboració dels ciutadans, als quals demanem que actuen amb civisme i sensibilitat per a mantindre aquests llocs en les millors condicions, però també és necessària la implicació dels professionals i empreses amb el depòsit d’enderrocs i altres materials de manera reglada”.

Antonio Díaz ha insistit també que “mantindre neta la ciutat és una labor de tots i, encara que anem fent passos per a aconseguir-ho amb diferents actuacions com la neteja d’abocadors i altres que es posaran en marxa pròximament, és important que tots tinguem en compte que, sense el suport dels veïns, haurem de multiplicar la inversió pública necessària i els recursos humans i materials”.

Per part seua, el representant veïnal Sebastián Lozano ha mostrat la seua satisfacció per l’eliminació de tots els residus acumulats en Tossal Redó. “Estic content que es faça aquesta labor i espere que la gent siga cívica i no tire fems per a mantindre net aquest espai”, ha incidit.

El pla de treball iniciat ahir recorrerà nombrosos punts d’abocament incontrolat en el camí d’Agost, la carretera de Castalla, les proximitats de la gasolinera del Tossal, Penyes Roges, Perdices, Savinar Arcs i altres zones de Savinar, camí Els Rams, Holandesos, Escola, Mont Negre, Jovers, Villamontes, Curt, Pantanet, Coves, Petits, Carrusel, voltants de Vivers Mari, Clot, Font de Sala, Fernandina Rodalet, Horta, Carretera de Villafranqueza, Guadiana, Raig Gardènies, zona Teular, Sol i Llum, Desbordar, Sendera, Carreret, zona Gira-sols, Mahones, Collado, La Bornique, Espines, Cuevas, Marcona, Tubs i Manxecs, carretera de La Alcoraya, voltants del Velòdrom de la carretera Calamar, Canastell i Revolta Tomás.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nineteen + 7 =