Pachi Pascual presenta les deu mesures extraordinàries impulsades per a millorar la neteja de Sant Vicent a curt i mitjà termini

L’equip de Govern posa en marxa dos contractes especials per a higienitzar espais sensibles i eliminar abocadors i promou l’optimització de recursos, la millora de la vigilància i noves vies tecnològiques de comunicació

Pachi Pascual presenta les deu mesures extraordinàries impulsades per a millorar la neteja de Sant Vicent a curt i mitjà termini
26/09/2023 -

L’alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Pachi Pascual, ha presentat el pla de mesures implementades des de diverses regidories per a millorar la neteja de la ciutat amb la major immediatesa possible. En paraules del primer edil, “en aquests primers cent dies de Govern la nostra prioritat ha sigut recuperar un servei que estava en els seus pitjors moments i, per a això, s’ha recorregut a la cerca i estudi de noves solucions i a una reorganització exhaustiva dels recursos disponibles, que no són molts, per a fer visible a curt termini un canvi favorable de la imatge de la ciutat que els veïns comencen a percebre”.

En aquest procés, Pascual ha explicat que “hem iniciat un nou període de relacions amb l’empresa adjudicatària de recollida de residus amb l’objectiu d’estrényer una col·laboració molt necessària si volem resultats visibles sense generar grans costos addicionals”. En l’enumeració de les deu mesures impulsades per l’equip de Govern amb el suport de veïns i associacions locals consultades, l’alcalde ha estat acompanyat pels regidors de Serveis Urbans i Manteniment, Antonio Díaz, i Sanitat, Medi Ambient i Parcs i Jardins, Mercedes Torregrosa.

La primera, la neteja extraordinària d’abocadors incontrolats en el terme municipal, ha permés recollir fins a la vesprada d’ahir 154 tones i eliminar 76 punts negres per acumlumación de residus del municipi, situats principalment en les partides rurals. Pascual ha assenyalat que en els pròxims dies s’actuarà en 37 espais més de les zones de Gira-sols, Rodalet i Velòdrom i ha reconegut que “en aquesta i en totes les labors serà necessari un reforç de la vigilància en el qual ja estem treballant”.

Segons el primer edil, “és imprescindible la presència d’agents i la intervenció de mitjans, com a drons, per a la detecció de comportaments incívics que incideixen en la contaminació de la ciutat i del seu entorn”. També s’incidirà en la imposició de les sancions que contempla l’ordenança municipal, que parteixen des dels 700 euros, “perquè així ens ho està demanant la ciutadania, que reclama que s’identifique als infractors reincidents” ha assegurat Pascual.

Els responsables municipals han remarcat també la importància de la col·laboració ciutadana, una aliança que es vol estrényer amb la posada en marxa d’una campanya de sensibilització amb accions informatives i educatives que arribe a les aules escolars. “Estem treballant en la planificació d’un pla d’acostament al ciutadà per a fer veure que, totes aquestes mesures i la inversió que suposen per als contribuents de Sant Vicent, són totalment inútils sense l’ajuda dels veïns, als quals només els demanem que complisquen unes regles bàsiques de neteja i abocaments per a mantindre neta la nostra ciutat”, ha demanat l’alcalde.

En aquesta mateixa línia, Pachi Pascual ha avançat la millora dels canals de comunicació amb la ciutadania. “A més de millorar els telèfons gratuïts i la pàgina web santvicentnet.com, ara mateix s’estan estudiant les possibilitats que ens permet la tecnologia, amb aplicació fins i tot de tècniques d’intel·ligència artificial, per a establir nous canals fàcils, accessibles i molt intuïtius”, ha manifestat.

La cinquena acció detallada és el nou contracte especial de desinfecció i higienització d’entorns sensibles. La regidor de Sanitat ha assegurat que aquesta proposta per a desinfectar, desratizar i desparasitar espais es va posar en marxa fa dues setmanes i es mantindrà fins a maig de 2024 “amb la finalitat d’actuar al voltant dels col·legis, biblioteques, centres socials i de majors o el Mercat Central, entre altres llocs, en els quals hem volgut reforçar la neteja amb un dispositiu especial dedicat a això”.

Torregrosa ha assegurat que també s’han intensificat les labors d’adequació d’espais públics amb un control exhaustiu de parcs i places “que, en alguns casos, han acabat sent utilitzades com pipicanes”. Amb la supervisió dels tècnics, s’estan substituint les plantes i arbres deteriorats en espais com les places del Pilar, Gustavo Adolfo Bécquer i Lillo Cánovas. Els treballs continuaran l’any vinent amb una major dotació pressupostària.

Entre les mesures aplicades, des del mes de juliol també s’està treballant en la reestructuració dels serveis de neteja viària amb l’estudi de noves rutes de neteja, un sistema d’aigualeig més eficient i una major atenció a les zones d’al voltant dels contenidors. “Es tracta de traure el màxim partit als recursos que tenim i crec que ja s’estan veient els resultats als carrers, segons ens traslladen els veïns”, ha afegit Díaz.

El regidor ha esmentat, a més, l’inici d’un procés de renovació dels contenidors per altres depòsits més moderns i accessibles que començarà aquesta tardor, amb una inversió de 900.000 euros, i està previst que continue durant els pròxims exercicis. “També s’incidirà en una millor distribució de l’espai, prioritzant en el canvi actuar primer en aquells llocs on els contenidors estan en pitjor estat amb l’objectiu que funcionen bé, i en l’eliminació gradual dels soterrats que estan fora de servei”, ha explicat.

Una altra de les actuacions destacades és la represa del servei de desbrossaments que ha estat dos anys inactiu, ja adjudicat per 670.000 euros. L’edil de Serveis Urbans ha explicat que es preveu que entre en funcionament en un termini aproximat d’un mes amb els criteris de planificació que quedaran definits pròximament i un calendari d’accions per a començar per les zones de major trànsit amb l’objectiu de garantir la seguretat de vianants i dels usuaris de vehicles.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + fourteen =