Sant Vicent del Raspeig sol·licita incloure en els Pressupostos de la Generalitat 2023 la construcció del parc cultural La Yesera

L’alcalde, Jesús Villar, també ha sol·licitat fons per a l’arranjament del ferm i arrancada i trasplantament de les palmeres de la Ronda Sant Vicent- Sant Joan

Sant Vicent del Raspeig sol·licita incloure en els Pressupostos de la Generalitat 2023 la construcció del parc cultural La Yesera
26/10/2022 -

L’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig sol·licita la inclusió en els pressupostos de la construcció del parc cultural La Yesera, o, en el seu cas, una inversió equivalent en el municipi.

Per a l’Ajuntament la petició s’emmarca dins de la voluntat expressada per l’entitat autonòmica de complir amb les inversions previstes en el conveni vigent, “com no podria ser d’una altra manera”, ha indicat l’alcalde, Jesús Villar en l’escrit, o realitzant, si fora necessari, “la subscripció d’un nou conveni”, conclou en el document el primer edil.

El conveni, signat el 6 de febrer de 2008, inclou la cessió a la SPTCV d’una parcel·la municipal d’ús dotacional de 12.432,98 m², per un període de 15 anys, prorrogables, que finalitza el 30 de maig de 2023. A canvi, l’entitat valenciana es compromet a construir el centre i les seues zones complementàries conforme al projecte bàsic i d’execució aprovat en Junta de Govern i entregat per a la seua execució, el 30 de gener de 2009.

El pressupost previst de licitació en 2009 va ser de 14.282.557 euros, un xifra que segons es planteja en escrit, “deu, probablement, ser actualitzada”. Quant al cost del projecte, que va ser assumit pel propi Ajuntament, va suposar un desemborsament de 400.000 euros.

Villar insisteix, finalment, que l’Ajuntament ha reiterat en diferents ocasions i per diferents òrgans, la necessitat que es complisquen els aspectes substancials i econòmics del conveni, ja que “és vital per a la localitat un auditori, la versatilitat del qual permetria cobrir les necessitats culturals i artístiques dels veïns de Sant Vicent”.

Finançament dels desperfectes de la Ronda Sant Vicent-San Juan

L’Ajuntament, de la mateixa manera i després de les successives reclamacions dutes a terme des de 2020, ha sol·licitat a la Conselleria de Política Territorial Obres Públiques i Mobilitat, el finançament de l’arranjament de la totalitat dels desperfectes pendents de reparar de la CV-821, així com l’arrancada i trasplantament de les palmeres en el tram que pertany al municipi, “davant la gravetat de les deformacions i irregularitats del ferm de les calçades associades al creixement de la vegetació”.

El pressupost de l’arranjament del ferm i l’eliminació de les palmeres ascendiria a 400.000 euros, inversió pendent de realitzar des de maig de 2021, data en la qual el Servei territorial d’Obres Públiques va comunicar a aquest Ajuntament, que es faria càrrec de la reparació dels desperfectes de l’aglomerat, la qual cosa suposava el finançament del 60% de l’actuació. Així, l’Ajuntament hauria d’assumir els treballs relatius a l’arrancada i trasplantament de palmeres, la reposició de la xarxa de reg i la jardineria.

Jesús Villar ha explicat que l’Equip de Govern aposta pel disseny, finançament i manteniment posterior, per part de la Generalitat Valenciana, “d’un projecte únic de retirada de palmeres i reposició de l’asfalt de la CV-821, ja que afecta diversos termes municipals”.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana va cedir els 10 quilòmetres de la carretera autonòmica CV-821, en trams, als Ajuntaments afectats encara que sota la condició de col·laborar en el seu manteniment.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × two =