Sant Vicent aposta per un nou recinte per al Mig Any en la partida Voltants

Sant Vicent aposta per un nou recinte per al Mig Any en la partida Voltants
24/08/2023 -

L’alcalde de Sant Vicent, Pachi Pascual, ha presentat davant la Federació Unió de Comparses de Moros i Cristians Ber-Llargues el projecte del nou recinte fester que s’estrenarà el mes vinent de setembre amb motiu del Mig Any. La trobada, conduïda pel president de la Federació, Ricardo Bernabeu, ha comptat amb la presència dels presidents de les vint comparses reunits ahir a la nit en el Casal de la Festa.

Pascual ha agraït “el bon acolliment d’aquesta proposta entre els festers que han recolzat que el Mig Any se celebre en un recinte més segur i més ampli, amb quasi 11.000 metres quadrats a la disposició de tots els que vulguen sumar-se a la celebració”. L’espai està situat partida Voltants, a escassos metres del barri El Tub i, segons el primer edil, “compleix tots els requisits necessaris: està ben comunicat per a arribar tant a peu com en vehicle, amb espai per a estacionar”.

L’Ajuntament facilitarà l’arribada als vianants amb la suspensió temporal del trànsit rodat al carrer poeta Miguel Hernández, via que es convertirà per als vianants les dues jornades del Mig Any, el dissabte 23 i diumenge 24 de setembre.

“La festa es fa gran i cal donar respostes i solucions a la mesura de les noves necessitats”, ha argumentat l’alcalde, qui ha garantit que el lloc disposarà de tots els serveis necessaris. Els treballs de condicionament, que començaran en les pròximes setmanes, consistiran en el desbrossament i el compactat del terreny, el reforç del clos en el perímetre que bufona amb les vies del tren i la instal·lació de nou barrat en la zona situada al carrer Poeta Miguel Hernández, una mesura necessària per a millorar la seguretat. Amb la mateixa finalitat, s’habilitaran també almenys quatre accessos al solar. La inversió per a dur a terme aquests treballs, aprovada hui en Junta de Govern, serà de 25.000 euros.

“Tot estarà llest per a estrenar un nou punt de trobada i de celebració que, per descomptat, es quedarà ja preparat per a acollir altres festes i celebracions futures”, ha avançat el primer edil, qui ha admés, a més, que “val la pena el canvi perquè són més els avantatges que suposa tindre el doble d’espai que els inconvenients”.

La decisió municipal de traslladar al barri del Tub la celebració del Mig Any en un nou terreny més ampli obeeix als problemes d’aforament patits en l’edició passada. Davant l’augment d’assistents, amb entre 500 i 600 festers més censats en l’últim any, des de l’Ajuntament, a petició de la Federació Unió de Comparses de Moros i Cristians, s’ha optat per la cerca d’un nou espai més ampli que l’anterior, instal·lat en el solar Marialice.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen − nine =