Sant Vicent del Raspeig esterilitzarà als gats sense amo

Sant Vicent del Raspeig esterilitzarà als gats sense amo
06/07/2022 -

La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig ha iniciat el procés per a dur a terme el programa de tractament per a l’esterilització de gats sense amo a Sant Vicent del Raspeig a través del Protocol CES (captura, esterilització i solta). Així mateix, ha sol·licitat la subvenció que atorga la Diputació d’Alacant amb motiu del control de la salubritat pública i el benestar animal.

Aquesta actuació es realitza amb l’objectiu de disminuir de manera progressiva, sempre respectant el seu benestar, el nombre d’exemplars de gats de carrer en el municipi, ja que en l’actualitat la població se situa en un número superior al que seria recomanable, tenint en compte les difícils condicions de vida que experimenten aquests animals, com l’exposició a malalties, atropellaments, baralles, malnutrició, entre altres riscos. Per a això, s’utilitzarà el mètode CES, amb el qual es captura a l’animal mitjançant gàbia-parany, se li trasllada a un centre veterinari i, després de la seua recuperació, es realitza la solta en la mateixa zona en la qual va ser recollit.

En compliment d’un dels requisits en la convocatòria d’ajudes per a l’esterilització de la Diputació, la Junta de Govern Local celebrada a la fi de maig va acordar el nomenament de la persona responsable de Coordinar el projecte. Aquesta figura, que compta amb la formació necessària per al tractament d’aquesta situació, s’encarregarà de gestionar la campanya, donar formació i adoptar els mitjans per a la captura i trasllat dels animals, així com establir les indicacions que hauran de complir totes les persones que decidisquen col·laborar.

La regidor de Sanitat, Lucía Rubio, explica que “amb la finalitat de poder regular l’activitat de la ciutadania que participe en la campanya, des del departament s’ha elaborat un Protocol de Participació, en el qual es reuneixen les condicions establides, i un formulari de sol·licitud. D’altra banda, i fora del programa CES, es durà a terme una campanya de conscienciació dirigida als propietaris i forquetes sobre els avantatges d’esterilitzar als seus propis gats”.

Programa pilot d’alimentació

A més, de manera paral·lela, l’Ajuntament, ateses les peticions veïnals, posarà en marxa un programa pilot d’alimentació controlada de gats sense amo. Els objectius generals d’aquesta iniciativa, que té prevista la seua duració, de moment, fins al pròxim 31 de desembre de 2022, són preservar la salubritat pública, la convivència veïnal i el benestar d’aquests animals.

En concret, a través d’aquest programa, es determinaran punts d’alimentació adequats, es realitzarà una organització de les persones voluntàries autoritzades per a aquesta pràctica i es donarà formació i informació. Així mateix, s’estableix un protocol d’alimentació, pel qual la persona voluntària, entre altres aspectes, haurà d’alimentar únicament amb pinso sec, romandre en el lloc de l’alimentació mentre aquesta es produeix i retirar les restes d’aliment una vegada haja acabat el procés. Fora d’aquest programa, quedarà prohibida la deposició de menjar en l’espai públic, dins del marc de l’Ordenança de Convivència Ciutadana.

D’aquesta manera, amb la premissa que s’ha de tendir a controlar i fer disminuir significativament el nombre de gats sense amo, s’implantarà aquest projecte pilot que permeta valorar la seua viabilitat a llarg termini i realitzar les adequacions necessàries. Per a això, la mateixa persona encarregada de la gestió de l’esterilització també supervisarà aquest programa de caràcter experimental per al control de les colònies felines.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × two =