Sant Vicent del Raspeig es bolca en la XIII edició de la Donació de Sang Solidària

Sant Vicent del Raspeig es bolca en la XIII edició de la Donació de Sang Solidària
22/06/2022 -

El municipi de Sant Vicent del Raspeig va acollir la XIII Marató de donació de sang dissabte passat 18 de juny amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang, 14 de juny. Una jornada solidària en la qual es van bolcar un total de 84 ciutadans i ciutadanes de la localitat.

Des de les 9.30 del matí fins a les 14:00h i, posteriorment, de 16:00h a 21:00h els baixos de l’Ajuntament, concretament la Sala de Projectes, van ser habilitats perquè aquesta mostra de compromís poguera dur-se a terme. Un total de 63 persones interessades van acudir a donar sang durant la jornada de demà, i 21 en la de vesprada. En total, al llarg de la XIII Marató de donació de sang 72 unitats sanguínies van ser recollides, procedents de persones que van poder complir amb les pautes requerides.

Les persones joves que van acudir a donar sang també van poder comptar amb la realització de diferents tallers de xapes i un mural col·laboratiu a càrrec de la Regidoria de Joventut. Unes activitats que van permetre sensibilitzar una mica més a la població jove sobre aquest gest que salva vides.

Serà dimecres que ve, 29 de juny, la pròxima col·lecta de donació de sang que se celebrarà a Sant Vicent del Raspeig, en el seu horari i ubicació habitual. De 16:30h a 20:30h a la Sala d’Exposicions (C/ Cervantes, 10 – 12).

Segons indiquen des del Centre de Transfusió d’Alacant, s’acosten dies de festa, vacances i festius que preveuen un increment dels contagis per covid. Això provoca que les entrades de sang disminuïsquen, motiu pel qual la necessitat continua sent la mateixa. Des de l’entitat afirmen que el grup A+ es troba per davall del mínim, per la qual cosa apel·len que les persones donants amb aquesta mena de grup sanguini acudisquen.

La regidora de Sanitat, Lucia Rubio, anima a la població a aportar el seu granet d’arena amb aquesta iniciativa i destaca que “és necessari augmentar el nombre de donants habituals en el municipi i conscienciar a la ciutadania de la importància d’aquest gest solidari que salva vides, sobretot en aquelles ocasions en la qual hi ha escassetat d’algun grup sanguini”.

Finalment, des del Centre de Transfusions recalquen la importància de conéixer els requisits principals per a poder completar la donació: tindre més de 18 anys, no pesar menys de 50 quilos i es recomana no acudir en dejú. Per a les persones que decidisquen donar per primera vegada es realitza un qüestionari previ per a evitar factors de risc. Pot obtindre més informació telefonant al 965 16 97 10 o accedint a la pàgina web de la Conselleria de Sanitat, a través del següent enllaç: https://bit.ly/3fhisas.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fifteen + fifteen =