Sant Vicent del Raspeig comença la renovació de l'enllumenat públic de la zona centre

L’enllumenat se substituirà per un nou de menor consum i que emitisca menys contaminació lumínica

Sant Vicent del Raspeig comença la renovació de l'enllumenat públic de la zona centre
13/10/2022 -

L’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig ha posat en marxa les obres per al canvi de l’enllumenat públic de diferents carrers de la zona centre del municipi. Unes labors que consistiran en la instal·lació de lluminàries d’alt rendiment LED o grups òptics LED amb un menor consum i contaminació lumínica. Aquesta acció està englobada en el Pla + Prop de la Diputació d’Alacant, una convocatòria de subvencions d’Infraestructures i Assistència a Municipis, i compta amb un pressupost d’1.298.797,11 € i un termini d’execució de vuit mesos.

El projecte contempla tres zones d’actuació diferenciades per l’entorn urbà. En el nucli que conforma el centre del municipi es preveu la substitució de 271 lluminàries als carrers Cervantes, San José, Doctor Trueta, Juan Ramón Jiménez, Pintor Picasso, Salamanca, Major, Manuel Domínguez Margarit, Lillo Juan, l’avinguda de la Llibertat i les Places del Pilar, Constitució, Músic Lillo Cánovas i Plaza España.

A més, es recondicionaran suports de façana ornamentals, substituint 194 fustos per a adaptar-los a l’entorn històric del centre. Al seu torn, també es realitzarà la renovació de 82 lluminàries als carrers adjacents que serveixen d’entrada al centre del municipi com a Av. Primera de Maig, Colón, Pi i Margall i Benito Pérez Galdós. Una actuació d’eficiència energètica que s’estén a l’enllumenat de la Ronda Oest de Sant Vicent del Raspeig, canviant un total de 167 llums per grups òptics LED d’última generació.

Així mateix, les obres també se centraran en la renovació de 13 Centres de Comandament, substituint més de 15.000 metres de cablejat. D’aquesta manera, les noves instal·lacions garanteixen la continuïtat del servei d’enllumenat públic en les zones afectades i se’ls adequa als requisits normatius en matèria de seguretat i eficiència. De la mateixa manera, s’instal·larà un procediment intel·ligent de telegestió que permeta un control remot de les lluminàries punt a punt connectant-se amb el sistema municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × four =